Roses compleix el principi d’acció-reacció

Vila de Roses

A dalt la platja de La Punta ahir (esquerra) i aquest matí (dreta); i a sota la màquina treballant i els banyistes emplenant la platja de Canyelles Petites

L’acció va ser la tempesta que va malmetre les platges de Roses, la de La Punta, la de Canyelles Petites i l’Almadrava, i la reacció és que aquest matí ja estaven llestes per al bany

Vila de Roses
A dalt, la platja de La Punta ahir (esquerra) i aquest matí (dreta); i a sota la màquina treballant (esquerra) i els banyistes emplenant la platja de Canyelles Petites (dreta)

A mitja tarda una forta tempesta va descarregar al litoral català. I Roses no es va lliurar de l’aiguat. Carrers inundats perquè el clavegueram no podia engolir els 56,4 litres per metre quadrat que van caure.
Un aiguat que, a part de provocar lleus accidents de motocicleta, el trencament d’un arbre i que es tallessin puntualment algun carrer, va malmetre les platges de La Punta de Roses, la de Canyelles Petites i la de l’Almadrava. Van quedar tant malmeses que molts vianants, testimonis de com havia quedat la zona de bany, afirmaven que ja era impossible que aquest mes d’agost la gent es pogués banyar.

Però, aquest matí les platges estaven llestes per al bany, ja que “el operaris de RosesNet van començar a les 2 de la matinada a arranjar les platges, distribuint la sorra per tota la zona de bany i els banyistes ja han pogut utilitzar les platges, la de La Punta, la de Canyelles Petites i la de l’Almadrava”, ha assegurat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Josep Mª Mas Blanch, tot i que ha puntualitzat que “encara aquesta propera nit s’haurà de treballar amb maquinària per acabar d’enllestir-les i deixar-les com estaven abans de la tempesta”.

De fet, van quedar tant malmeses les platges que un operari de RosesNet, en Nico, ha assegurat que “pensava que tindria per dues hores per arranjar la platja de l’Almadrava, i al final he necessitat quatre, per anar després a la de Canyelles Petites”.

I com en Nico també ha tingut molt feina en aquesta platja, de tal manera a les 10:30 del matí encara hi era treballant, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan M. Fernández, ha hagut d’enviar una patrulla de la Policia Local “per controlar als banyistes mentre la maquinària treballava per a que ningú prengués mal, així mentre la màquina estava en un lloc els agents de policia feien desplaçar als banyistes a l’altre costat”.

I les platges de Roses, després de l’aiguat d’ahir que les va fer malbé, ja estan llestes per al bany, complint així l’Ajuntament del principi d’acció-reacció.