Inici Actualitat Roses condemna les injúries, calúmnies i comentaris masclistes en les xarxes socials

Roses condemna les injúries, calúmnies i comentaris masclistes en les xarxes socials

Moment en que la regidora de Cs Roses, Maribel Machado, presentava la moció

Moció que va presentar Cs Roses arran d’uns comentaris masclistes i falta de respecte que va partir la regidora taronja, Maribel Machado, i la regidora d’ERC Roses, Vero Medina, a través de les xarxes socials

La regidora de Cs Roses, Maribel Machado, va presentar en el ple ordinari d’aquest mes d’abril, celebrat ahir, una moció de condemna a les injúries, calúmnies i comentaris masclistes en les xarxes socials.

Una proposta en la que s’assenyala que “des de l’Ajuntament volem condemnar les injuries masclistes cap a les dones, posant l’accent principalment a les dones que formen part d’aquest consistori”, i acorda “donar ple suport a les dones víctimes d’injúries, calúmnies i comentaris masclistes”, va llegir Machado.

La regidora taronja va presentar a debat a la sessió plenària aquesta proposta després d’uns comentaris apareguts, tant a Facebook com a Instagram, on se l’injuriava i se li faltava al respecte tant a ella com a la regidora d’Esports i Joventut, Vero Medina.

I el plenari, per unanimitat, va votar a favor de la moció.

El portaveu del PSC Roses, Toni Rodríguez, va afirmar que “la llibertat d’expressió s’acaba i s’ha d‘acabar quan s’atempta contra la integrat física o moral dels altres. A més, en política no hem de permetre ni un minut aquestes conductes, no perquè siguem primmirats o tinguem la pell fina, sinó perquè l’acció política ha de ser un exemple i, per tant, no ha de ser un bordell”, finalitzant la seva intervenció dient que “s’ha d’incentivar la denuncia tant a la fiscalia, als jutjats perquè s’actuï contra determinats comportaments.

Pere Gotanegra, portaveu de Lliures va assenyalar que “fem costat a la moció de la Maribel, com ja li vaig dir personalment”. Manuel Escobar, portaveu del PPC Rose també va donar “evidentment” suport a la proposta de Cs.

Vero Medina, l’altra regidora injuriada a les xarxes socials va intervenir en lloc del portaveu republicà, Joan Plana, per indicar que “des d’Esquerra Republicana de Roses condemnen rotundament qualsevol tipus d’agressions envers les dones. Malauradament, internet i, en especial, les xarxes socials han creat un nou escenari de violències masclistes generant nous episodis d’assetjament… Però, malgrat aquesta manca enorme de respecte continuarem lluitant perquè, agradi o no, les dones formen part d’aquesta societat i tenim ple dret de manifestar-nos, escollir la nostra pròpia manera de viure i aconseguir les nostres pròpies metes… Aquests atacs no és només un atac directe al col·lectiu femení, sinó també a l’entorn familiar que pateix de manera directa aquestes violències masclistes 2.0, i nosaltres creiem en una societat lliure de violències sexistes, masclistes, racistes, lgtbifòbiques, i diem prou a una societat merament patriarcal”.

El portaveu de Gent del Poble, Fèlix Llorens, després d’afirmar que “votarem a favor de la moció com no pot ser d’altra manera”  va animar “a tothom que se senti injuriat a les xarxes socials que ho denunciï als Mossos d’Esquadra o al Jutjat de guàrdia, perquè són comentaris que queden perpetuats, i la gent no és conscient”, i va remarcar que “fa falta educació digital i fa falta saber comportar-se en públic i saber el que s’ha de dir i el que no es pot dir ”.

El portaveu Junts, Marc Danés va donar “el nostre suport absolut”, recordant que “des de les diferents Àrees de l’Ajuntament que tenen relació amb els joves estem treballant en l’educació en valors per tal de combatre aquestes agressions” i va animar “a la gen que denunciï” si és víctima de qualsevol tipus de violència, i  va cloure la seva intervenció dient que “no volem que la gent confongui el que és la llibertat d’expressió amb la llibertat d’agressió, ja sigui física o verbal, perquè no ens enganyem, es comença agredint verbalment escrivint al Twitter i el Facebook i s’acaba cometent agressions físiques al carrer o a dins de la mateixa llar”.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va  agrair a Maribel Machado “per presentar la moció i a tots els regidors i regidores perquè en les difuntes Juntes que celebrem, podem discrepar però mai hi ha hagut una falta de respecte. Cap de nosaltres faltem tampoc al respecte a les xarxes socials, per tant, si que puc dir que els regidors i regidores d’aquest Ajuntament practiquem amb l’exemple”.

MOCIÓ QUE PRESENTA CS ROSES, PER A CONDEMNAR LES INJÚRIES, CALÚMNIES I COMENTARIS MASCLISTES EN LES XARXES SOCIALS

Des de Cs Roses volem demanar la condemna a les injúries, calúmnies i comentaris masclistes en xarxes socials. Les dones hem lluitat i continuem fent-ho des de fa massa temps ja, per demostrar que som capaços d’aconseguir les nostres metes sense haver de recórrer a cap mena d’ajuda o empenteta de part d’algun home.
Que volem els mateixos drets i oportunitats d’arribar al més alt o a on ens vingui de gust sense haver de passar per cap tracte especial. Nosaltres som propietàries de les nostres aspiracions i estem demostrant que anem aconseguint el nostre espai. Tot i que encara estem a anys llum de tenir les mateixes oportunitats que els homes, en molts col·lectius i els mateixos sous pels mateixos llocs de treball, ho aconseguirem.

Des de l’Ajuntament volem condemnar les injuries, calumnies i comentaris masclistes cap a les dones a les xarxes socials, posant l’accent especialment a les dones que formen part d’aquest consistori.

Nosaltres no ens agenollem davant ningú, ni tenim relacions per sortir a la foto ni per tenir ni un lloc en el podi.

Volem recolzar a totes les dones que han estat atacades amb temes tan roïns a les xarxes socials i advertir una vegada més que no tot s’hi val.

Acords:

1.- Donar ple suport a les dones víctimes d’injúries, calúmnies i comentaris masclistes a les xarxes socials

2.- Que es difongui l’acord de la moció en els mitjans de comunicació municipals, xarxes socials, etc.

 

Exit mobile version