Roses condiciona el tram del camí de ronda entre Punta Falconera i Cala Montjoi

Camí de Ronda

Tram del camí de ronda entre Punta Falconera i Cala Montjoi

L’Ajuntament de Roses ha iniciat els treballs d’arranjament del tram del camí de ronda entre Punta Falconera i cala Montjoi per millorar-ne l’accessibilitat

Camí de Ronda
Tram del camí de ronda entre Punta Falconera i Cala Montjoi

La freqüentació dels camins de ronda ha experimentat un gran creixement en els darrers anys, fins a esdevenir un dels recursos més importants pel que fa a l’oferta de turisme actiu. El camí de ronda entre Roses i Cala Jòncols, és a més una part important de la xarxa europea de Grans Rutes, l’anomenada GR-92.

Els treballs de remodelació, que ja s’han iniciat, incidiran principalment a la Font del Lledó i baixades a les cales Lledó, Murtra i Rostella, millorant la seguretat del recorregut a través de la construcció de graons o escales allà on sigui necessari, la col·locació de baranes de protecció, la creació d’una petita passera per salvar el Rec de la Murtra i de zones de descans a espais singulars i d’un alt valor paisatgístic, com és el cas de la Font del Lledó, i la senyalització de l’itinerari.

A més de la innegable millora en seguretat i accessibilitat, però, el projecte potenciarà també el valor ambiental i paisatgístic d’aquesta zona, totalment vinculada al front marí i al parc natural del Cap de Creus, amb unes visuals del mar, penya-segats i vegetació mediterrània de primera qualitat i gran bellesa.

Per aconseguir-ho, s’han previst actuacions que singularitzin diferents zones de descans i els punts dotats amb millor vistes del recorregut, adequant-los a l’ús públic. És el cas de Punta Falconera, on es restaurarà el mur existent incorporant una barana de 20 metres. Pel que fa a l’àmbit de la Font del Lledó, es realitzaran treballs de neteja i desbrossada del terreny per recuperar l’esplanada existent, es restauraran els murs que delimiten l’espai i es condicionarà el banc de pedra existent.

El projecte compta amb l’informe favorable de tots els organismes competents (Urbanisme, Costes i Parc Natural), atès que totes les actuacions previstes són molt poc intervencionistes, s’empren materials de la zona (terra i pedra, murets de pedra seca), i s’actua amb un respecte absolut de la vegetació autòctona.

Els treballs, que contemplen un total de 713 metres, tindran una durada de 4 mesos i el pressupost d’adjudicació és de 86.000 €.