Roses consolida, amb una nova edició, la recuperació del seu Festival de Blues

Festival de Blues
Carles Pàramo i Marc Danés durant la presentació del XIX Festival de Blues

Les actuacions de Joan Pau Cumellas i Greg Zlap, Twocats pel Gospel, i Big Mama 25 anys & Taller de Músics All Stars, tornaran a portar tota la força del millor Blues, Jazz i Gospel a La Ciutadella

Festival de Blues
Carles Pàramo i Marc Danés durant la presentació del XIX Festival de Blues

El proper dissabte 3 d’agost, la Ciutadella de Roses acollirà el XIX Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses, amb l’organització d’una vetllada musical de més de 5 hores de durada.
Aquest matí l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, i el regidor de Cultura, Marc Danés, han presentat aquesta nova edició del Festival, que als dos anys de renèixer es troba, pràcticament,  consolidat.

El recinte històric de la Ciutadella de Roses va recuperar el passat estiu la celebració del Festival de Blues, amb una intensa vetllada que va deixar palès que el Blues, Jazz & Gospel continuen atraient un importantíssim nombre de públic a Roses. Amb la voluntat de recuperar i mantenir els esdeveniments culturals de referència de l’estiu rosinc, i a tan sols un any de la celebració del vintè aniversari del Festival, el Departament de Cultura de l’Ajuntament torna a apostar per la concentració d’actuacions de primer ordre en un mateix dia i escenari, en el que es vol esdevingui la gran nit del blues a Roses.

Per escalfar motors, la vetllada s’iniciarà amb un concert de gospel gratuït que tindrà lloc a la plaça de les Botxes del passeig Marítim de la població, a càrrec de Moisès Sala i el conjunt d’alumnes del taller de gospel que l’entitat Viumúsika organitza el mateix dissabte al Teatre Municipal de Roses. A continuació, els sons de jazz, blues i gospel es traslladaran a l’escenari de la Ciutadella amb les actuacions de Joan Pau Cumellas i Greg Zlap, Twocats pel Gospel, i Big Mama 25 anys & Taller de Músics All Stars.

Joan Pau Cumellas: el virtuós de l’harmònica

XIX Festival de Blues Jazz i Gospel de RosesConegut internacionalment per la seva habilitat interpretativa amb l’harmònica diatònica, Joan Pau Cumellas és un enamorat i estudiós d’aquest instrument i explora totes les seves possibilitats sonores en diferents àmbits. Amb les formacions Barcelona Bluegrass Band, Mr.Hurricane Band i els artistes Quico Pi de la Serra, Big Mama, Miguel Talavera o Valentí Moya, es descobreix com un músic innovador capaç de fusionar el blues amb estils com el jazz, el country i la música folk.

Amb aquests grups ha publicat fins a 11 cds. A part, ha col·laborat en altres 32 discos de músics com: Manolo García (pop), Lotti Lewis, Les Deux Guitarres (jazz), Moncho (boleros), incloses altres produccions de música infantil, gospel i pop-rock. Actua en els principals festivals de Blues i Jazz de Espanya i és conegut a diversos països per la seva participació en festivals.

Joan Pau Cumellas, juntament amb Greg Zlap, donaran el tret de sortida a la nit de la Ciutadella, presentant el taller d’harmònica que té lloc al llarg d’aquesta setmana a Roses.

Twocats pel Gospel

Cor de música gospel que va néixer el setembre de l’any 2000 a partir de la inquietud i les ganes d’una colla d’amics, dirigits per una de les ànimes del grup, la directora Sonia Moreno. L’empenta i les ganes de cantar, i la bona resposta del públic, van fer que el grup anés en augment fins a arribar a una mitjana de 80 cantaires en els darrers anys.

Un grup d’esperit jove i d’incansable recerca musical i espiritual, que ofereix arranjaments de diferents estils musicals. Amb més de 100 actuacions a dins i a fora de Catalunya (Madrid, Lleó, Berlín…), el seu repertori inclou clàssics de sempre, però també temes adaptats provinents d’altres corrents de gospel més actuals, i fins i tot d’altres gèneres.

Big Mama 25 anys & Taller de Músics All Stars

Montse Pratdesaba, Big Mama, la gran dama del blues català, celebra els seus 25 anys a l’escenari constituint un quintet estel·lar amb els millors músics del Taller de Músics amb els quals ha treballat al llarg d’aquest quart de segle: Riqui Sabatés, guitarra; Alejandro Di Costanzo, piano; David Pastor, trompeta; Isaac Coll, baix, i Xavier Maureta a la bateria.

Sota el nom de 25th Anniversary & Taller de Músics all Stars l’espectacle posa en escena el potencial artístic d’aquesta impressionant formació instrumental mitjançant un recorregut pel repertori més intens i brillant del blues. Paral·lelament suposa la tornada als escenaris del guitarrista Riqui Sabatés.

Després de l’anterior experiència de col·laboració de Big Mama amb el Taller de Músics, l’espectacle Bluesin’The Jazz junt amb l’Original Jazz Orquestra, la gran dama torna a confiar en el Taller de Músics per a aquest nou projecte. El 25th Anniversary & Taller de Músics all Stars queda així mateix gravat en un CD sota el segell discogràfic del Taller de Músics.

Taller de gospel al TMR

Taller de GospelCom a activitat paral·lela al Festival, el mateix dissabte 3 d’agost, tindrà lloc el ja tradicional taller de gospel, impartit en aquesta ocasió per Moisès Sala. L’activitat, organitzada per l’associació Viumúsika Roses amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, tindrà lloc durant tot el dia al Teatre Municipal de Roses.

En finalitzar el taller, a les 18 hores, els participants oferiran una exhibició al carrer de les cançons que hauran treballat al llarg de la jornada. Les inscripcions per participar en aquesta proposta ja estan en marxa, a un preu de 35 € + 10 € dinar (opcional). Per a més informació: viumusika@gmail.com o bé trucant al telèfon 619 507 336.

Les entrades per al festival ja estan a la venda a la Ciutadella al preu de 10 €, i es poden adquirir de 10 a 21 hores