Roses constituirà una Càtedra d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic

Càtedra d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic

Moment de la presentació del Cicle d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de Roses

L’Ajuntament de Roses pot gestionar el seu patrimoni històric i amb la creació de la Càtedra vol endinsar-se en la seva investigació

Càtedra d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic
Moment de la presentació del Cicle d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de Roses

Ahir al matí l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Patrimoni, Carles Pàramo i el regidor de Cultura, Francesc Giner, van presentar el Cicle de les “Jornades d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de Roses” que es desenvoluparà a partir d’avui divendres al Centre Cultural Ca l’Anita durant els mesos d’abril i maig, i de les quals ja vam informar des de viladeroses.cat el passat 10 d’abril.

De les quatre conferències previstes destaca la que fa referència a la constitució d’una Càtedra d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic “per poder investigar sobre el nostre patrimoni històric, perquè per llei l’Ajuntament de Roses pot gestionar-lo però no té competències per investigar, però amb la creació d’aquesta Càtedra ho podrem fer a través de tercers, en aquest cas en col·laboració de la Universitat de Girona”, ha desvetllat Pàramo. Un Càtedra que tindrà una vigència de 4 anys i que abans de la seva  constitució s’ha d’aprovar per ple.

Pel que fa al Cicle de Patrimoni Aarqueològic, Giner va destacar que “tenen per objectiu posar en valor amb la importància que mereix l’extens patrimoni rosinc”.
I l’alcaldessa de Roses va tancar l’acte, després d’agrair als dos regidors la feina transversal realitzada per a la realització d’aquest cicle, remarcant que “el que cal ara és explicar-nos, portarem ara dos anys de govern i el que volem es fer arribar a la gent de Roses tota la feina que s’està fent en quant al nostre patrimoni històric”.