Cinema a la Fresca

A Roses es construirà una nova carretera, la Ruta 69, que entrarà en funcionament pel Carnaval

Carnaval de Roses 2018
Tot i que sembli que només hi ha una motera de la Ruta 69, en realitat són quatre, ja ho veureu...

La colla Scargottins ha rebut l’encàrrec del president del EE.UU., Donald Trump, de reactivar la descatalogada Ruta 66, i faran una prova pilot durant el Carnaval donant-li un caire més sexy anomenant-la Ruta 69

Carnaval de Roses 2018
Tot i que sembli que només hi ha una motera de la Ruta 69, en realitat són quatre, ja ho veureu…

La Ruta 66 és una carretera dels EE.UU. que va des de Chicago (Illionis) fins a Los Angeles després de recórrer 3.939 km a través de Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Nuevo México, Arizona y California.

L’any 1985 va ser descatalogada (és a dir, oficialment retirada de la Xarxa de Carreteres d’Estats Units) ​ després de decidir-se que la carretera ja no era rellevant, en ser reemplaçada per la Xarxa d’Autopistes Interestatals.

I 33 anys després hi ha un projecte per tornar a activar aquesta carretera, i per a que torni a ser un vial concorregut, s’ha previst donar-li una característica especial, i quan sapigueu el seu nom sabreu quina particularitat és aquesta.
A partir d’ara es dirà la Ruta 69, nom suficientment explícit, no creieu?

I el projecte ha estat encarregat pel propi president dels EE.UU., Donald Trump, a la colla Scargottins.
I els seus membres, abans de presentar el projecte definitiu a l’home més poderós del món, volen fer una prova pilot durant el Carnaval de Roses per si realment aquesta Ruta 69 atrau l’interès dels ciutadans.

Llavors, donat la temàtica que portarà aquesta colla, hem preferit no desvetllar de que van disfressats els 69 (quina casualitat) components de la Scargottins, per no ferir sensibilitats, més que res.
Però, en Ferran Prats, que és el cap de colla, assegura que “la carrossa serà una gasolinera de la Ruta 69, on els viatjants, mentre posen carburant als seus vehicles, poden donar goig a les seves necessitats en esperit, cos i ànima”.
Més que en esperit i ànima serà en cos, parlem-ne clar…

I per saciar les seves necessitats més primàries les moteres de la colla Scargottins (perquè van de moteres, mal pensats) han abonat 160 euros, “amb els quals tenen la benzina pagada els quatre dies, agafar el menjar que vulguin de la benzinera, l’arròs del dilluns i la disfressa feta”, ha assegurat en Ferran.
Quina generositat, la disfressa feta, si van de moteres qualsevol roba està bé, (nosaltres anem en moto cada dia, i no necessitem d’una modista).

Sigui com sigui, si algú es queda sense benzina que sàpiga que a la Ruta 69 de del Carnaval de Roses hi ha una benzinera… Picarona.

Qüestionari:

Creus que el Carnaval de Roses ha millorat?

De cares a l’espectador, sí, perquè malgrat alguna excepció tothom respecta el no beure durant la desfilada, i el comportament de les colles en general és bo.

Què penses del concurs i dels premis a la millor carrossa, millor disfressa  i millor coreografia?

Bé, perquè serveix com al·licient per a que les colles s’esmercin més per tenir una carrossa i una disfressa maca i fer una bona coreografia, i per tant en millorar la qualitat del Carnaval.

Consideres que l’adjudicació dels premis va ser justa?

No.

Qui hauria de ser el jurat?

Per evitar problemes, el jurat hauria d’estar composat per un coreògraf, un dissenyador de carrosses i un altra de roba. Més imparcial que això no hi hauria.

A part d’escollir el nº de sortida, consideres que s’haurien de donar altre tipus de premi?

Sí, s’ha de motivar a la gent. Hi ha colles que estan en contra de donar diners, però és evident que s’hauria de premiar d’alguna manera per a que les colles tinguin més recursos alhora de millorar la qualitat de les seves carrosses i disfresses.

Quina assignatura pendent consideres que té o què milloraries  del Carnaval de Roses?

Els divendres per la manca de gent que ve a veure les desfilades i pel port… S’està reforçant i millorant els altres dies, com el dissabte i el diumenge, però els divendres s’està deslluint molt com a festa, perquè la gent es pensa que és un ‘botellón’.

Com creus que s’hauria de controlar als menors per a que no cometin excessos amb l’alcohol?

Els menors haurien d’anar acompanyats d’un adult que es faci responsable.

Creus que el Consell del Carnaval és útil?

Sí, des que hi és les coses han canviat, i el que s’ha dit i s’ha consensuat, s’ha fet.

Creus que el sorteig de les desfilades s’hauria de fer abans i no quan falten pocs dies pel Carnaval?

Sí, s’hauria de fer abans.

Tenint en compte que els Reis del Carnaval (Adults i Infantils) tenen una subvenció de 1.500 euros creus que s’haurien d’escollir per mèrits i no per sorteig?

Crec que s’hauria de tenir en compte, abans de tot, qui no s’ho mereix.

Si depengués de tu, com solucionaries la problemàtica de la nit de divendres al port?

Cada persona que  estigui inscrita en el Carnaval, tant si va en una colla o no, hauria de portar una polsera, la qual li serviria per entrar al port, a l’envelat i al pavelló, i el que no tingui, no entra. Molts del problemes s’acabarien.

Quina sanció s’hauria de posar a les colles si no compleixen els manaments del Carnaval?

Sortir últims.

Creus que l’arròs de dilluns de Carnaval hauria de ser gratis per a les colles?

Per als que portin la polsera que he dit abans, sí.