Roses construirà un aparcament al Castell de la Trinitat

Un aparcament per a una seixantena de vehicles té previst construir l’Ajuntament de Roses al Castell de la Trinitat l’any 2014, per tal que els visitants no hagin de pujar el centenar d’escales per poder visitar-lo

castell_de_la_trinitat
Castell de la Trinitat

L’Ajuntament de Roses concorrerà al PUOSC, Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, per al periode 2013-2016 per poder optar a les subvencions de diferents projectes, un cop la Generalitat ha aprovat el decret de les seves bases reguladores.

Així va quedar aprovat el punt 2 de la sessió ordinària del mes de març, que feia referència  a ratificar l’acord de la junta del govern local pel qual s’aprovava concórrer al PUOSC.

El consistori rosinc té previst demanar subvencions per a la reurbanització de la Riera Ginjolers, els treballs de reparació i manteniment de les vies públiques i la construcció d’un aparcament d’una seixantena de places al Castell de la Trinitat

Aquest pàrquing que s’executarà el 2014 té un pressupost de 376.209,59 euros, dels quals l’Ajuntament es farà càrrec de 276.209,59 euros i demanarà una subvenció de 100.000 euros.

El Castell de la Trinitat es va començar a construir i mai es va acabar. El govern central havia destinat a mitjans de la dècada passada una partida de 300.000 euros que mai va executar, quan només faltava per portar a terme la construcció dels equipaments bàsics. No vas  ser fins que el cost el va assumir el propi Ajuntament quan les obres s’han anant enllestint.

Tot i això, la dificultat pe anar a visitar el Castell degut al fort desnivell que s’ha de salvar pujant un centenar d’escales, fa que sigui un dels patrimonis històrics de la Vila de Roses menys freqüentats. Ara, es vol posar solució a la manca de visites que pateix el Castell de la Trinitat amb la futura construcció de l’aparcament per una seixantena de vehicles.