Roses construirà un camp de futbol al terreny on abans hi era l’antiga depuradora de marisc

Serà un camp de futbol provisional que donarà servei a l’equip Roses City Futbol Club, creat aquest mateix any, i que ha de jugar els seus partits de lliga com a local al camp del Mas Oliva

Vila de Roses
En aquest espai que ha deixat lliure l’enderroc de l’antiga depuradora de marisc l’Ajuntament de Roses construirà un camp de futbol

Molts anys d’esforços, peticions i viatges a Madrid per part de l’equip de Govern de Roses per aconseguir que el Ministeri de Costes de l’Estat espanyol enderroqués l’antiga depuradora de marisc de Roses.

Un enderroc que va ser una realitat ara fa un any i mig, el qual ha donat com a resultat un espai públic privilegiat a primeríssima línia de mar de 3.500 m2 de superfície.

Un espai públic per al gaudi dels vilatans és el que pretén que sigui l’Ajuntament de Roses, per això sobre la taula hi ha diferents projectes els quals, sigui qui sigui el definitiu, a més de comptar amb el vistiplau del Ministeri de Medi Ambient, serà d’una execució de llarga durada.
Per exemple, s’ha parlat de la possibilitat de la construcció d’una piscina natural amb aigua de mar, de donar continuïtat a la platja dels Palangrers fins arribar al Far enjardinant i condicionant tot el recorregut, com també de crear una zona lúdica i oci que contemplaria entre d’altres establiments, un restaurant.

De moment, un any després del seu enderroc, encara no hi ha res decidit sobre l’ús que es vol donar al terreny que ocupava l’antiga depuradora de marisc. Circumstància que vol aprofitar el Roses City Futbol Club, per a que l’Ajuntament els cedeixi el terreny i porti a terme la construcció d’un camp de futbol per poder jugar els seus partits com a local, ja que actualment ho fan al Municipal del Mas Oliva, camp on és amfitrió l’A.E. Roses.

El Roses City es va crear al passat mes de maig quan un grup d’amics van decidir que volien jugar junts a futbol de manera oficial i no pas fer-ho per separat, militant en clubs diferents, “i l’única manera per poder fer-ho era crear un club i inscriure’l a la Federació Catalana de Futbol per jugar en una lliga”, han manifestat des del club.

I el passat mes d’octubre aquest grup d’amics es van estrenar a la lliga de futbol debutant a 4ª Catalana davant el C.F. San Miquel. Debut que va acabar amb victòria del Roses City per 4-1.

Un mes després, al novembre, aquest nou club de futbol de Roses va sol·licitar, mitjançant una instància, la creació d’un nou camp municipal. “En un primer moment no vam fer cas d’aquesta petició, ens va semblar una bogeria”, ha manifestat el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, “però després d’exposar-lo en la Junta de Govern vam veure que, mentre no es decideixi el projecte final per a l’espai que ocupava la depuradora de marisc, és factible la construcció d’un camp de futbol”.

Segon el regidor, el pressupost de la construcció d’aquest nou camp municipal “no serà gens elevat, ja que es tracta simplement de marcar les dimensions del camp de futbol i posar, si cal, unes grades com les que posem a l’estiu per al torneig de futbol platja”.
Pel que fa als serveis públics i de dutxa, “s’instal·laran uns mòduls que faran aquesta funció”, ha assenyalat Fernández.

L’aprovació per a que aquest nou camp de futbol municipal de Roses sigui una realitat es debatrà al proper ple ordinari de l’Ajuntament, que tindrà lloc a finals del mes de gener.