Roses continua amb la restauració del Camí de Ronda

Des de l’Almadrava fins a Cala Montjoi és el tram complet del Camí de Ronda que vol millorar l’Ajuntament de Roses

Camí de Ronda de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha visitat aquest matí el tram del Camí de Ronda on s’han iniciat les obres de millora

La setmana passada l’Ajuntament de Roses va iniciar les obres de rehabilitació i conservació d’un tram del camí de ronda. “Treballs que es portaran a terme en dues fases, la primera que va des de l’Almadrava fins a Punta Falconera, i la segona anirà de Cala Rustella fins a Cala Montjoi”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la qual ha visitat aquest matí les obres a la Punta de la Figuerassa, a l’Almadrava. 

El fet a que es faci la restauració d’aquest tram en dues fases “és per no haver de tancar el camí de Ronda en tot el tram que va des de l’Almadrava fins a Cala Montjoi, degut a que moltíssima gent hi passeja pel camí, així, ara es tanca una part, i quan aquesta finalitzi es tancarà l’altra”.

Aquest primer tram que s’està arranjant correspon, exactament, a 1.183 metres del camí que va des la Punta de la Figuerassa, i Punta Falconera, i un cop finalitzar s’encetarà la millora dels 967 metres que van des de Cala Rustella a Cala Montjoi. 

Tot i que actualment els dos camins són practicables en la seva major part, els treballs solucionaran els problemes d’alguns trams de forta pendent, on l’erosió de les aigües impossibilita el pas per l’escolament de terres, deixant zones amb la pedra totalment al descobert i augmentant el risc de caigudes.

Els treballs de rehabilitació i adequació consisteixen, concretament en la recuperació de paviments i pendents, la construcció de petits murets de pedra seca en alguns trams que es troben en mal estat i la incorporació de escales, graons de pedra i baranes de fusta per millorar l’accessibilitat i la protecció.

En els diferents àmbits d’actuació s’utilitzaran sempre materials i vegetació autòctons, conservant i preservant els elements i valors naturals de l’entorn. El projecte suposarà també la incorporació de noves petites zones d’estada en aquells punts singulars on l’amplada ho permeti, per tal d’habilitar zones de descans i gaudi del paisatge.

Aquest projecte de millora i restauració del Camí de Ronda incideix sobre una zona del front marí de Roses des d’on es gaudeix d’unes grans vistes al mar envoltada de penya-segats i d’una vegetació mediterrània de gran bellesa i valor ambiental.

La durada prevista de les obres, tenit en compte que l’orografia del terreny fa més laboriosa el transport del material a la zona està prevista d’uns 6 mesos, amb un pressupost de 152.000 €.