Roses continua conscienciant als joves sobre la xacra de les violències masclistes

Violències masclistes
Un moment de la xerrada-tallar al CAR Jove de Roses

L’Espai de consciència, reflexió i acció Àgora del CAR Jove de Roses va acollir una xerrada-taller sobre les violències masclistes

Aquest passat divendres es va portar a terme al CAR Jove de Roses una xerrada, en format de taller participatiu, sobre les violències masclistes, la qual va anar a càrrec impartir la psicològa Esther Mullera de l’Associació Nut, entitat especialitzada en tot el que envolta la violència masclista.

En aquest taller, va ser impulsat des de l’Àrea de Joventut de Roses “perquè no podem deixar caure els braços davant aquesta xacra que envaeix la societat com és la violència de gènere, i des de l’administració considerem molt important donar les eines per tal d’erradicar definitivament aquestes violències masclistes. Unes eines que serveixen per a que els joves sàpiguen identificar que hi ha una situació de violència a casa, a l’escola o al treball per poder denunciar”, va indicar la regidora de Joventut, Vero Medina.

Després del projecció d’un petit però impactant vídeo en el qual només sortia una noia parlant de tot tipus de violència masclista que, desgraciadament, és el pa de cada dia en molts àmbits de la nostra societat.
Violència que es fa de manera subtil humiliant, ignorant, menyspreant, desvaloritzant, culpabilitzant o fent xantatge emocional, i d’altres més explícites, com ara cridar, amenaçar, insultar, agredir, abusar sexualment, violar i fins i tot assassinar, i totes aquestes formes de violència amb una mateixa víctima: la dona.

Aquesta xerrada o taller va ser un activitat més impulsada des de l’Ajuntament de Roses per educar i fer reflexionar als joves que les violències masclistes formen part del nostre dia a dia, i alhora sensibilitzant-los contra les mateixes.

Espai Àgora

L’espai Àgora és un punt de trobada impulsat des del departament de Joventut de Roses on els joves debaten, reflexionen i prenen consciència de tots aquells temes que volen tractar obert a tothom. Un espai de debat que es va quedar en standby a causa de les restriccions de la Covid-19.