Roses continua prenen mesures contra les activitats il•legals a les platges

Operatiu dels diferents cossos de seguretat centrat a localitzar massatgistes a les platges

Material decomissat a les platges de Roses

Aquest matí Policia Local de Roses, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia, han dut a terme a Roses un dispositiu conjunt per a la localització i denúncia de massatgistes i venedors ambulants no autoritzats que durant la temporada estival ofereixen els seus serveis a les platges del municipi. L’operació, que ha finalitzat amb l’aixecament de 20 actes, té per objectiu actuar contra aquestes pràctiques il•legals, atenent el risc que suposa per a la salubritat i higiene públiques i el perill sanitari que pot representar per als seus usuaris.

En el dispositiu d’aquest matí, els efectius policials s’han centrat a localitzar i denunciar les persones que realitzen massatges a la platja i cobren per aquest servei. Aquesta activitat està prohibida per la normativa municipal i es realitza en les èpoques de major afluència turística, representant un perill per als seus usuaris ja que són realitzats per persones que no disposen de la titulació ni formació corresponents, i sense cap tipus de control ni garantia sanitaris.

En el dispositiu han participat efectius de paisà i uniformats dels quatre cossos policials. Els agents s’han situat a les platges urbanes del terme municipal de Roses -des de la bocana de Santa Margarita fins al Port Esportiu, així com a les platges de Canyelles i Almadrava-, per tal de detectar les persones que oferien massatges, així com altres activitats com pentinat de trenes o venda ambulant.

En total s’han localitzat 20 persones: 12 massatgistes d’origen asiàtic, 2 persones del Senegal que realitzaven trenes, i 6 per la realització de venda ambulant il•legal (4 originàries de Bangladesh i 2 de Senegal).  Després de ser identificades, s’ha procedit a l’aixecament de les actes corresponents per incompliment de l’ordenança que regula els usos i activitats permesos a les platges del municipi, i s’ha procedit tant a l’enretirada del material emprat per a la realització de massatges (com olis, cremes, tovalloles,…), com al provinent de la venda ambulant.

En el moment actual, resten a les dependències policials les 12 persones d’origen asiàtic, en espera de ser identificades. En cas que aquesta identificació no sigui possible, al llarg de les properes hores seran posades a disposició de l’equip d’Estrangeria de la Policia Nacional a Figueres, per tal de comprovar la seva situació administrativa i si es troben o no en situació regular.

Amb la realització d’aquest operatiu es vol dissuadir i eradicar aquest tipus de pràctiques a les platges rosinques, activitat prohibida per l’Ordenança municipal reguladora dels usos i activitats en el domini públic marítim-terrestre de la població, i atenent especialment els riscos sanitaris i de salubritat que comporten.

Des del consistori rosinc es vol posar tot l’èmfasi en advertir a possibles usuaris i clients d’aquests serveis, del fet que aquests massatgistes no ofereixen en cap moment les condicions higièniques ni de salubritat oportunes, ni disposen dels coneixements ni titulacions necessaris per a la realització d’aquesta pràctica amb les suficients garanties sanitàries.