Roses contra el Càncer, un any més

Dia Mundial contra el Càncer

El llaç vermell, per transmetre la importància de fer visible la malaltia del càncer

El Teatre Municipal va acollir la celebració del Dia Mundial contra el Càncer organitzat per la Fundació Roses contra el Càncer

Dia Mundial contra el Càncer
El llaç vermell, per transmetre la importància de fer visible la malaltia del càncer

A l’acte de celebració a Roses del Dia Mundial contra el Càncer, que es va celebrar, com és habitual, al vestíbul del Teatre Municipal, la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra, es va dirigir als assistents afirmant que “enguany el Dia Mundial contra el Càncer, es celebra sota el lema “Nosaltres podem, tu pots” amb la idea de posar èmfasi en la necessitat d’emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia”.

Unes paraules que van donar a l’encesa d’un gran llaç amb espelmes de color vermell, que és el símbol del càncer, que va servir per a transmetre el  missatge encoratjador de la importància de fer visible aquesta malaltia, per així aconseguir una millor conscienciació i promoció d’hàbits saludables.
Seguidament la Mercè Fages i la Cati Reda llegir diversos poemes. Aquestes dues rosinques van excusar l’absència per malaltia de la Montse Sastrem en Manel Pereira i la Cris Barceló, persones que sempre hi són a l’acte de celebració d’aquest Dia Mundial.

Dia Mundial contra el Càncer
La soprano Clara Valero durant la seva actuació en la celebració a Roses del Dia Mundial contra el Càncer

I tot seguit de la recitació de poemes la soprano Clara Valero va interpretar “uns temes al·legres, perquè m’han dit que intepretés música alegre”, que van ser ‘Omnio Babino Caro’ de Puccini, ‘Tango de la Menegilda’, una sarsuela de la GranVia ,‘Voi che satete’ de les Bodes de Fígarode Mozart, i una quarta improvisada que va interpretar a petició de Pirar Serra, que va ser ‘Donde lieta uscì al tuo grido d’amore’, també de Puccini.

El Dia Mundial contra el càncer se celebra tots els anys el dia 4 de febrer, tot i que Roses ho va celebrar ahir ja que avui comença el Carnaval, i uneix el món sota un únic lema per tal de posar en relleu la lluita conra el càncer. L’objectiu de la jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any. Per això es pretén augmentar la conscienciació sobre el càncer entre la població en general i pressionar els governs per tal que adoptin mesures contra aquesta malaltia. Per altra banda, si voleu penjar fotos a les xarxes socials per a fer visible aquest dia, ho podeu fer amb els hashtags de la campanya #DiaMundialcontraelCàncer i #NosaltresPodemJoPuc.

Pilar Serra va cloure les seves paraules recordant que el passat cap de setmana, vam realitzar una campanya juntament amb el supermercat Condis, de la Gran Via, per segon any consecutiu, que porta per lema “Posem-li pebrots al Càncer”, per fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen càncer.
Així mateix, va emplaçar als assistents al dia 6 de març a l’envelat de la plaça Frederic Rahola on la Fundació Roses contra el Càncer organitzarà la seva fideuada popular anual.