Roses crea un protocol per apropar la Policia Local a tota la ciutadania, visqui on visqui

Àrea de Seguretat Ciutadana de Roses

La Policia Local de Roses patrullarà cada dia per les urbanitzacions de la Vila

La Policia Local de Roses farà un patrullatge, mínim cada 24 hores, a cada urbanització de la Vila

Entre veïns de les urbanitzacions de Roses existeix la sensació que l’Ajuntament porta una gestió massa centralista, és a dir, que totes la majoria dels serveis que es donen des del consistori rosinc estant dirigits al que és el casc urbà de la Vila, deixant de banda les urbanitzacions.

I per tal d’eliminar aquesta sensació, l’Ajuntament de Roses, en un treball transversal entre totes les Àrees, ha creat un protocol intern que reguli i tregui aquesta sensació que només es treballa de cares al nucli antic.

De fet, segons assegura el primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, només és una sensació, ja que “en les urbanitzacions s’ha endegat el projecte de millora de la circulació del trànsit, s’ha fet una inversió important a la urbanització del Mas Oliva amb la creació de la nova plaça, sense sortir del Mas Oliva, l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Públics va actuar amb diligència després dels aiguats traient els murs canviant-los per baranes per evitar noves inundacions”.

I ara, en aquesta tasca per demostrar que les urbanitzacions també són part de la Vila, l’Àrea de Seguretat Ciutadana ha aprovat un protocol per garantir el patrullatge diari a les urbanitzacions de Roses.

I és que una de les actuacions que desenvolupa la Policia Local de Roses dins les seves funcions de serveis a la comunitat és el patrullatge o policia de proximitat, consistent en la realització de recorreguts presencials de vigilància per diferents carrers i espais públics del municipi -normalment per aquells de major afluència ciutadana com ara zones comercials i turístiques, escoles, mercat…- , els quals permeten enfortir la prevenció i detectar possibles necessitats en matèria de seguretat.

El protocol creat permetrà fer un pas més en aquest apropament a la ciutadania, garantint una presència continuada i activa en les diferents zones residencials del terme municipal, més enllà del nucli urbà i que complementarà els serveis policials habituals que ja es realitzen a les urbanitzacions. Així doncs, a partir d’ara, les urbanitzacions de Mas Fumats, Mas Mates, Mas Boscà, La Garriga, Mas Oliva, Els Grecs, Puigrom, Canyelles i Santa Margarida, disposaran d’aquest servei garantit, com a mínim cada 24 hores.

L’objectiu és donar un servei de qualitat, efectiu i preventiu, amb una relació que apropi el servei policial a les persones i faciliti la seva assistència. “aquest és un ferm compromís amb els veïns i veïnes que resideixen a les urbanitzacions de Roses. Volem que els serveis de vigilància i seguretat estiguin presents a totes les zones residencials del municipi per atendre les necessitats de tota la ciutadania, es visqui on es visqui”, ha assegurat el regidor de Seguretat Ciutadana.