Roses demana, com tot Catalunya, el seu dret a votar, només

Ara és l'Hora
Centenars de rosincs es van concentrar davant l'Ajuntament a favor de la Consulta

Centenars de rosincs es concentren davant l’Ajuntament per demanar poder votar el 9-N

Ara és l'Hora
Centenars de rosincs es van concentrar davant l’Ajuntament a favor de la Consulta

Centenars de rosincs es van concentrar, ahir a les 7 de la tarda, davant de l’Ajuntament de Roses per mostrar el seu desacord per la suspensió cautelar del TC a la consulta sobiranista i demanar poder exercir la democràcia, és a dir, poder votar. Va ser “un acte d’afirmació d’un moviment popular que ha escenificat que la veu la té el poble, i que la gent pot canviar les coses”, va declarar el president de la secció local de Roses de l’ANC, Dani Abad, per afegir que “12 persones que formen el Tribunal Constitucional nomenat pels polítics no està per sobre de la voluntat del poble”.

Aquesta concentració, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i que es va portara terme arreu les comarques gironines i tot Catalunya, es va dur a terme davant dels Ajuntaments com a principal institució del poble.
I Roses, en aquest sentit es va posar al capdavant de la llibertat de Catalunya, “ja fa tres anys organitzant conferències per a un nou país i aprovant per ple la col·laboració total amb l’Associació de Municipis per la Independència i l’Assemblea Nacional Catalana”, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la qual va destacar que la concentració d’ahir davant del consistori rosinc va ser per demostrar que “els ajuntaments continuem treballant, continuem fent pressió, perquè es vegi arreu que els municipis estem al costat del president de la Generalitat i al costat de tots aquells que volem votar”.

En el transcurs de la concentració es va portar a terme, a l’igual que arreu de tots els pobles on es celebrar, la lectura del manifest en defensa de la celebració de la consulta del 9 de novembre (que reproduïm a sota), i que va anar a càrrec del president de l’ANC de Roses.
L’acte va finalitzar amb l’himne de Catalunya i crits de In- inde-independència!

MANIFEST EN DEFENSA DE LA CONSULTA DEL DIA 9 DE NOVEMBRE

Ara és l'Hora
D’esquenes l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el president de l’ANC Roses, Dani Abad, durant la lectura del manifest

Avui hem viscut un nou atac a les institucions democràtiques del nostre país. Una nova negativa de l’Estat a la voluntat d’aquest país d’expressar-se a les urnes. Un nou cop de porta a la democràcia.

Davant d’aquest episodi, els homes i les dones demòcrates d’aquest país expressem el nostre suport ferm a les institucions catalanes que han convocat la consulta per al dia 9 de novembre. Davant d’aquest intent d’emmudir-nos, la societat catalana diem ben fort: més democràcia.

El dia 11 de setembre gairebé dos milions de persones vam sortir al carrer per dir que votarem. El 80% de la ciutadania d’aquest país reclama votar. Una amplíssima majoria del Parlament de Catalunya reclama votar. Més del 90% dels ajuntaments d’aquest país ja han deixat molt clar que el 9N votarem.

Avui comencem la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb cent mil voluntaris que arribaran a totes les cases. Una campanya festiva, il·lusionant, i decidida, que implica tota la ciutadania en la construcció d’un país nou, d’un nou Estat democràtic.

Avui el Tribunal Constitucional espanyol ens mostra la seva total dependència del poder executiu i posa en evidència el poc respecte que els poders públics espanyols tenen per les regles democràtiques. I encara més important, avui queda clar que no ens trobem davant d’un problema jurídic; el que hi ha sobre la taula és un conflicte polític.

Així doncs, just avui, decidim posar en marxa aquesta campanya que ens ha de portar fins a les urnes el proper dia 9 de novembre.

Som davant de la gran oportunitat històrica per començar units un país nou. És la gran oportunitat per resoldre els problemes nacionals i socials que patim i assegurar-nos un país millor per a tothom. Per aconseguir-ho, iniciem la campanya unitària Ara és l’hora.

Votar és democràcia!

I el dia 9 de Novembre votarem. I guanyarem!