“Roses des de l’aire”, un llibre que esdevé en tot un homenatge d’en Jordi Velasco a Roses

El fotògraf Jordi Velasco deixa un llegat d’una vuitantena de fotogràfies aeries de Roses. Imatges espectaculars recollides en el llibre “Roses des de l’aire” que ha esdevingut en tot un homenatge a la Vila en la que va nèixer i que tant estimava. Un homenatge que els familiars, amics, colegues de professió i rosincs en general que van omplir el Teatre Municipal de Roses li van fer a ell, ahir, a la presentació de l’obra.

roses_desde_aireEn Jordi Velasco era un professional de la fotografia, “un gran professional de la fotografia”, remarquen els que van ser els seus colegues, companys i amics.

Un enamorat de la fotografia i del seu poble, Roses. S’havia especialitzat en imatges aèries, i a principis d’any va voler deixar immoratiltzada la seva feina en un llibre. Un llibre dedicat a Roses amb fotografies aèries que havia pres des de l’aire. Unes imatges que permetent veure una Roses bella i oculta a la vegada per molts dels rosincs. Tot un homenatge d’en Jordi cap al seu poble. “Va ser un projecte que en Jordi va començar abans de marxar, i ara la seva familia, els seus pares i la seva companya, Rhode, el duent a terme”, va afimar Manoli Torres, una cosina d’en Jordi.

Estava il·lusionat amb el seu llibre. La mateixa anterior al fatal accident aeri que li va costar la vida havia treballat en l’index del llibre. I la seva idea era publicar-ho per aquestes dates, poc abans d’arribar a les festes de Nadal.

I ahir, en un Teatre Municipal ple, es va portar a terme la presentació de la seva obra. “Roses des de l’aire”. A on li agradava estar a ell. Enlairat, fent fotos.

roses_desde_aire11
Robin Townsend

roses_desde_aire12
Toni Martínez

roses_desde_aire13
Carles Pàramo

 

Robin Townsed, fotògraf de reconegut prestigi i amic personal d’en Jordi, va ser l’encarregat de presentar l’obra. Townsed va recordar a en Jordi com un gran fotògraf, i com a exemple, va describir com va aconseguir la foto que li donaria, poc temps després, el premi de fotografia Carles Rahola. “Un premi que va fer justícia als grans coneixements d’en Jordi com a fotògraf”, va remarcar Robin

L’historiador Toni Martínez, encarregat de fer els textos que acompanyen a les imatges, va destcar durant la presentació, coindicint amb Townsend “Roses des de l’aire”, “és un document de gran valor històric i patrimonial i que pot esdevenir com a referència de futurs estudis”.

 

Memorial Jordi Velasco

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, autor del pròleg del llibre, va anunciar que en homenatge a Jordi Velasco l’Ajuntament té previst la creació dun premi de fotografia que portaria el seu nom. Pàramo, a l’igual que Townsend i Martínez va destacar que es fotos que es poden veure en aquest llibre tenen l’emprenta d’una persona, d’un fotògraf que estimava el seu poble. Ha deixat un llegat d’imatges i d’estimació pel seu poble”.

En Jordi va deixar una obra que esdevé en tot un homenatge cap a Roses. I ahir, Roses, va retre un homenatge, ple d’amistat i d’amor, a en Jordi.