Roses desallotja als okupes d’una casa del Mas Boscà que portaven al voltant de 10 anys vivint en ella

Policia Local de Roses
Aquesta casa de la urbanització del Mas Boscà de Roses va ser desallotjada ahir per la Policia Local després d'uns 10 anys okupada il·legalment

L’Ajuntament de Roses ha aconseguit l’ordre desallotjament demostrant davant el jutge que eren okupes i ara la casa passa a ser de propietat municipal

Policia Local de Roses
Aquesta casa de la urbanització del Mas Boscà de Roses va ser desallotjada ahir
per la Policia Local després d’uns 10 anys okupada il·legalment

 

La Policia Local de Roses va desallotjar ahir al matí als okupes d’una casa situada al carrer Vallés Oriental, nº 5, de la urbanització del Mas Boscà, i que portaven uns 10 anys residint en ella, amb la llum i l’aigua punxades a les finques del costat .
Quan van arribar les dues patrulles del agents de la Policia Municipal els okupes ja havien marxat, en ser coneixedors de l’ordre de desallotjament, i només va caldre que els operaris de RosesNet i de la Brigada Municipal fessin neteja de la casa, primerament, per tot seguit els treballadors de ROSERSA tapiessin convenientment portes i finestres per evitar que torni a ser ocupada.

Al voltant d’una dècada d’okupació  
La història de l’ocupació d’aquesta casa del Mas Boscà es remunta a més o menys 10 anys enrere, quan la finca va ser okupada per una dona, que respon a les inicials de V.R. i la seva família, amb diversos antecedents policials.
El propietari de l’habitatge era un home d’origen alemany que la feia servir de segona residència. L’home va morir i va ser quan V.R. aprofitant el seu decés,  va decidir entrar a viure d’okupa. 

Durant tot aquest temps, aquesta família ha estat una malson pels habitants tant de les finques del costat, ja que tenien punxada la llum a la corrent d’un veí i l’aigua a la canonada d’un altre, com a la resta de la pròpia urbanització de Mas Boscà, degut als robatoris que patien i que alguns d’ells  van poder recuperar ahir, com ara figures i altres elements de decoració de les seves finques, que van aparèixer durant el desallotjament i neteja de la finca.

Davant les dificultats de fer-los fora, l’Ajuntament es va fer càrrec de l’habitatge per poder fer els tràmits pertinents i demostrar davant el jutge que eren okupes els que residien en ella.
Finalment, després d’un llarg temps, el consistori rosinc va poder aconseguir l’ordre de desallotjament, que es va fer efectiva ahir, i acabar amb el malson dels habitants de la urbanització de Mas Boscà.
Ara, la casa és propietat de l’Ajuntament de Roses.