Roses descobrirà demà divendres una placa commemorativa on va viure Jaume Vicens Vives

Placa commemorativa on va viure Jaume Vicens Vives
Jaume Vicens Vives va viure en una casa on ara és aquest edifici a l'Avinguda de Rhode, nº 93, de Roses

A la descoberta de la placa intervindran familiars de Jaume Vicens Vives, acompanyats de l’alcalde de Roses, Joan Plana i dels regidors i regidores de la corporació

Aquest divendres, 5 d’agost, tindrà lloc el descobriment d’una placa commemorativa a la casa on va viure Jaume Vicens Vives. L’acte, obert al públic, tindrà lloc a les 12 hores, al número 93 de l’avinguda de Rhode, adreça on es trobava la casa pairal on va viure.

A la descoberta de la placa intervindran familiars de Jaume Vicens Vives, acompanyats de l’alcalde de Roses, Joan Plana i dels regidors i regidores de la corporació. Amb aquesta placa, l’Ajuntament vol deixar constància i posar en valor el vincle amb la vila de l’historiador Jaume  Vicens Vives, un estudiós que elevà la historiografia catalana als estàndars europeus de l’època i que va possibilitar la creació d’una escola que ha deixat una gran empremta a les universitats catalanes.

Des del seu matrimoni amb Roser Rahola d’Espona, l’any 1937, la presència de Jaume Vicens Vives va anar més enllà d’una presència a Roses durant els períodes de vacances. Roses era casa seva i la casa pairal dels Rahola, esdevingué un indret de gran producció científica i lloc de trobada amb intel·lectuals i escriptors com Josep Pla.