Roses destaca en el Ralli Provincial de Terra de Girona

Ralli Provincial de Terra de Girona
Els components dels dos equips de Roses que participen al Ralli Provincial de Terra de Girona: els 'Gorditos Team' i el 'Tela Marinera Team'

Rafa Ortiz i Eric Michelet del ‘Tela Marinera Team’ es situen als primer llocs de la General, i els ‘Gorditos Team’, Josep Lluís Martos i Sergi Cayuela disputen aquest Provincial de Terra de Girona per preparar la Maroc-Challenge

Ralli Provincial de Terra de Girona
Eric Michelet i Rafa Ortiz amb els trofeus guanyats a la 3ª prova del Ralli Provincial de Terra de Girona

L’equip dels ‘Gorditos Team’, composat pels rosincs Sergi Cayuela i Josep Lluís Martos, competeixen des de l’any 2015 en el Ralli Maroc-Challenge. I enguany, per a la que serà la seva quarta participació, han decidit preparar-se disputant el Provincial de Terra de Girona, Ralli de regularitat que es composa de 5 proves a disputar arreu de la demarcació de Girona.

Un certamen en el que el gerent del Taller 911, Rafa Ortiz, on preparen el vehicle dels Gorditos Teams, es va animar també a participar (ja ho va fer a l’edició del 2016 de la  Maroc-Challenge) en companyia del seu copilot Eric Michelet, que també el va acompanyar a la Maroc ara fa 3 anys.

I Rafa Ortiz i Eric Michelet, dins l’equip ‘Tela Marinera Team’ , copatrocinat per ViladeRoses, estan sorprenent a propis i estranys per la seva bona participació en aquest Provincial de Terra de Girona amb el seu Seat Panda 40.

A la primera prova, el II Clàssic Baix Empordà, celebrada al mes de febrer a Begur, quan tenien la victòria a l’abast, una avaria mecànica els va impedir el triomf. A la segona, que es va disputar a Bellcaire de l’Empordà al mes d’abril, van pujar al podi tant en la categoria d’Iniciació com en el Trofeu Panda Race.
I a la tercera prova disputada fins al moment, celebrada el passat 1 de juny a Flaçà, Rafa Ortiz i Eric Michelet van assaborir, finalment, el triomf.

Aquest Provincial de Terra es tracta d’un ralli de regularitat, no es tracta a veure de qui corre més. Un ralli en el qual “hi ha trams controlats, en els que l’organització et diu que has de mantenir una velocitat mitjana de 40 km/h, per exemple, i l’has de fer en X temps, i si et passes de la velocitat i superes el temps marcat et penalitzen amb punts, llavors la dificultat està en complir tant el temps com la velocitat que et diuen”, ha explicat Ortiz.

Ralli Provincial de Terra de Girona
Els components dels dos equips de Roses que participen al Ralli Provincial de Terra de Girona: els ‘Gorditos Team’ i el ‘Tela Marinera Team’

Actualment, l’equip ‘Tela Marinera Team’ es troba en la 8ª posició de la classificació provisional de la General, en la 2ª de la categoria d’Iniciació i en la 4ª del Trofeu Panda Race.

Per la seva part, els ‘Gorditos Team’ continuen amb la seva sort caracteritzada per les seves avaries. Avaries que en el Provincial de Terra de Girona han continuat tant en el seu vehicle, un Fiat Panda 4×4, com en els aparells de navegació que porta cada equip i que es de vital importància per assolir, si més no, un bon resultat.
Martos i Cayuela, per culpa dels contratemps mecànics es troben en la 24ª posició de la General i en la 12ª del Trofeu Panda Race.

El quart ralli d’aquest Provincial de Terra de Girona se celebrarà passat l’estiu, al mes de setembre.