Roses destrueix 20.000 articles decomissats al top manta l’estiu del 2019

Ajuntament de Roses
Muntanya de bosses de material decomisssat al top manta que s'ha destruit aquest matí

Una xifra cinc vegades superior al material decomissat al 2018

Aquest matí, a les instal·lacions de la Policia Local, els operaris de l’empresa FCC han procedit a la destrucció de 20.000 articles decomissats per la Policia Local de Roses als top manta l’any passat.
El material, integrat majoritàriament per falsificacions de roba, complements, joguines i aparells electrònics, es va interceptar als venedors ambulants il·legals fruit dels decomisos realitzats pels agents de seguretat municipal durant el 2019, principalment fora de les zones de venda, és a dir el passeig marítim.

I és que a l’estiu de l’any passat, l’estratègia que l’Àrea de Seguretat Ciutadana de Roses va portar a terme per combatre el top manta va ser actuar allà on els hi fa més mal,  és a dir, decomissant el seu material. Però no es va fer al punt de venda, sinó als llocs i vehicles on tenen emmagatzemat els seus productes els venedors ambulants il·legals.

Un dispositiu policial que va esdevenir “una estratègia garantista per salvaguardar al màxim possible els drets de tothom i que, per altra banda, va ser molt rendible en quant als resultats obtinguts perquè va permetre un augment molt important de material decomissat, ja que vam decomissar 20.000 articles posats a la venda il·legalment, quan al 2018 van ser 4.000”, ha assenyalat aquest matí el regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Joan Plana.
Quantitat que significa 5 vegades més de material interceptat als manters d’un estiu a l’altre.

Malgrat això, ha remarcat Plana, “aquesta gran quantitat de material decomissat mai serà una solució al problema del top manta, donat que és una problemàtica de caire social i fins que no s’abordi l’arrel del problema no es resoldrà, i l’acció policial és una manera de gestionar el problema a curt termini”.

Menys venedors ambulants il·legals enguany a causa de la COVID-19

A causa de la crisi sanitària de la COVID-19, hi ha menys top manta al passeig marítim de Roses que anys anteriors. Per aquestes dates del mes de juliol ja es concentraven uns 200 manters al passeig, xifra que ha baixat considerablement enguany en comptabilitzar-se una seixantena de venedors il·legals.

Una disminució de manters que “ens permet fer actuacions, a diferència de l’any passat, a la zona de venda garantint la seguretat de tothom però, tot i això,  l’objectiu és continuar com al 2019, i actuar contra el top manta fora de la zona de venda”, ha conclòs el regidor de Seguretat Ciutadana.