Roses difon tres guies d’estiu

Guies d'estiu de Roses

Les tres guies d'estiu editades per l'Ajuntament de Roses

Dues guies són les agendes de juliol una, i d’agost la segona i la tercera contempla les visites guiades que es poden realitzar durant l’estiu

Guies d'estiu de Roses
Les tres guies d’estiu editades per l’Ajuntament de Roses

A diferència d’altres anys, quan l’Àrea de Turisme editava, en aquesta època, un llibre amb l’agenda conjunta dels mesos de juliol i agost per saber tants els rosincs, com els turistes, quines activitats es desenvolupen a la Vila durant els mesos de mès afluència de turisme, enguany s’ha difós “tres llibrets diferenciats, el primer només compren l’agenda de juliol, el segon l’agenda del mes d’agost, i el tercer les visites guiades que es poden durant la temporada d’estiu a Roses”, ha explicat el regidor de Turisme, Fèlix Llorens.

El motiu de dividir en tres llibrets el que abans es feia en un de sol ha estats, segons Llorens, “per a que sigui més àgil per a les persones consultar la informació, abans era un llibre molt dens i potser gent que només venia a  passar uns dies al juliol, havia de carregar un document amb informació, per exemple, de finals d’agost, i no  tenia sentit. Així, ara, tenen la informació que necessiten i la poden consultar més àgilment, perquè son uns llibrets primets”.

La novetat de les visites guiades d’enguany són les teatralitzades al  Castrum Visigòtic

El tercer llibret, el de les visites guiades tant al patrimoni històric de Roses, com la Ciutadella, el Castell de la Trinitat o el refugi antieri de la plaça de la Pau, com al port pesquer, presenta enguany una novetat que es portarà a terme aquest estiu, tot i que s’havia fet algun cop de manera esporàdica. Es tracta de les visites teatralitzades que “es portaran a terme al Castrum Visigòtic i que anirà a càrrec del primer arqueòleg que va encetar les excavacions en aquest espai, Joaquim Folch i Torres, representat per un actor”, ha desvetllat el regidor de Turisme.

Així, els dies 14 i 28 de juliol, 11 i 25 d’agost i 8 de setembre són els dies assenyalats per aquells que desitgin conèixer l’imponent recinte d’aquest poblat emmurarallat del Castrum Visigòtic del Puig Rom d’una forma didàctica, engrescadora i diferent.

L’inici de cada visita teatralitzada serà a les 19 hores, tenint l’activitat té un preu de 5€ pels adults, i de 3€ per als nens i joves d’entre 6 i 17 anys.
Cal assenyalar que és necessari adquirir els tiquets a l’Oficina de Turisme de Roses, oberta cada dia de 9 a 21 hores.