Roses disposa de 13 càmeres en diferents punts estratègics per controlar el trànsit i la seguretat dels vilatans

Càmeres de vigilància a Roses

Càmeres situades a l'Avinguda de Rhode, a tocar a l'Oficina de Turisme

La finalitat d’aquestes càmeres es poder saber en temps real les incidències del trànsit rodat que poden haver-hi així com d’altres d’ordre públic

Càmeres de vigilància a Roses
Càmeres situades a l’Avinguda de Rhode, a tocar a l’Oficina de Turisme

Al novembre de 2016 l’Ajuntament de Roses va instal·lar 2 dues càmeres de videovigilància a les entrades de les urbanitzacions del Mas Boscà i Mas Fumats. L’objectiu va ser tenir un control dels vehicles que entren i surten d’aquestes zones residencials i, sobretot, per si sorgeix algun problema poder-hi actuar ràpidament.

El bon funcionament d’aquestes càmeres ha portat al departament de Seguretat Ciutadana ha instal·lar 11 més distribuïdes en diferents punts estratègics de la Vila, com són a l’Avda de Rhode, a tocar l’Oficina de Turisme, i d’altres a la Gran Via, unes a l’estació d’autobusos i d’altres a tocar la Ronda de Circumval·lació, “i dues més que estan en proves, encara no estan a ple funcionament situades en el passeig marítim entre l’hotel Terraza i la plaça les botxes i l’altra a la Riera Ginjolers amb el carrer Doctor Pi i Sunyer”, ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan M. Fernández.

Càmeres de videovigilància que tenen la finalitat  de conèixer en temps real totes les incidències que poden haver-hi a la via pública pel que fa al trànsit rodat així com d’altres d’ordre públic, per una part, i per l’altra “també permeten identificar matrícules amb una gran precisió per saber, per exemple, si és un vehicle robat”, ha manifestat Fernández.

En aquest sentit, l’Inspector de la Policia Local, Eduard Campà, ha assenyalat que les càmeres, centralitzades totes a la comissaria permeten una col·laboració més estreta “amb d’altres cossos de seguretat alhora de poder identificar un vehicle o qualsevol altre tipus d’investigació, i que al tractar-se de càmeres d’alta tecnologia, ha remarcat l’Inspector Campà, pots obtenir, introduint els paràmetres de recerca adients, una identificació amb molta precisió”.  

El Carnaval d’enguany, un bon banc de proves de les càmeres de vigilància

El Carnaval de Roses 2018, que va finalitzar el passat dilluns, va ser el primer banc de proves de l’eficiència de les noves càmeres de videovigilància, ja que “vam poder veure com sortien i desfilaven les carrosses per l’Avinguda de Rhode i del trajecte que feien quan anaven per la Gran Via alhora de guardar-les”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana.

El pressupost de la instal·lació d’aquestes càmeres ha estat d’uns 60.000 euros.