Roses disposa des de avui de 8 desfribiladors repartits arreu de la Vila

Dipsalut instal·la 8 desfribiladors fixos a la Vila de Roses  i cedeix 3 mòbils a la Policia Local dins el programa Girona, territori cardioprotegit

desfribilador_rosesDipsalut ha instal·lat els vuit desfibril·ladors fixos de Roses previstos en el programa Girona, territori cardioprotegit. Els aparells estan ubicats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància. Se situen sempre a l’exterior, per tal de ser ben visibles i accessibles a tothom les 24 hores del dia.

Estan situats en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc, “segons el criteri dels mateixos tècnics de Dipsalut consensuat amb els tècnics municipals”, ha afimat la regidora de Sanitat de Roses, Sílvia Useros. “A més, ha remarcat la mateixa regidora, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets”.

Els desfibril·ladors s’han ubicat a la plaça Catalunya, al Port Esportiu, a l’urbanització Mas Oliva, al Mercat Municipal, a l’Estació d’Autobusos ubicada a la Rambla Riera Ginjolers, a la plaça de l’Alegria de Mas Matas, al davant de la Piscina i Pavelló Municipal d’Esports i a Santa Margarida, davant de l’oficina de Turisme de Santa Margarida.

La regidora de Sanitat, Sílvia Useros, ha avançat que Dipsalut i l’Ajuntament de Roses tenen programades diverses accions, com xerrades i tallers “per tal d’explicar a la població on es poden trobar els aparells, per a què serveixen i quan i com utilitzar-los”.

Fins el moment, Dipsalut ja ha instal·lat 282 desfibril·ladors fixos a 169 municipis gironins.