Roses disposarà d’un camp de petanca de 10 pistes per poder participar en campionats

L’Ajuntament de Roses preveu incorporar a la zona esportiva d’enfront La Vinyassa una àrea de petanca amb 10 pistes

Camp de petanca
En aquest terreny municipal, enfront del camp de La Vinyassa, es crearan 10 pistes de petanca i una de bàsquet

L’any 2015 l’Ajuntament de Roses va executar el projecte de creació d’un pàrquing dissuasiu en el terreny municipal que hi ha a l’Avinguda de Rhode, tot just enfront de l’Hotel Coral Platja. Un terreny municipal, però, que en estar en desús utilitzaven tant el Club de Petanca Ciutadella de Roses com aficionats per a la pràctica d’aquest esport, i que des de llavors ho fan en diferents llocs de la Vila.

Ara, “per donar necessitat a la demanda del Club i dels aficionats de la petanca de poder disposar d’un camp en condicions i amb els serveis que requereix una instal·lació d’aquestes característiques”, ha manifestat el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, l’Ajuntament té previst la creació de 10 pistes per a la pràctica d’aquest esport, les quals formen part del projecte de la construcció d’una nova zona esportiva annexa a les pistes poliesportives i d’skate de la Vila, i que incorporarà també una nova pista de bàsquet, la qual cosa significarà suposarà un total de 3.988 m2 de superfície per a la pràctica esportiva.

Les 10 pistes “es crearan enfront del camp municipal de futbol de La Vinyassa, perquè considerem que, en ser una zona esportiva, és el lloc més adient”, ha afirmat el regidor. Cadascuna tindrà una dimensió de 4 x 15 metres, i totes disposaran d’un paviment de sauló sobre làmines de geotèxtil antiarrels i grava que facilitarà el drenatge de les aigües de pluja.
A més, compliran amb la normativa específica per a la pràctica de la petanca, fet que permetrà la participació en proves federades.

I pel que fa a la nova pista de bàsquet, aquesta tindrà una superfície de 16,5 x 27,5 metres, pavimentada amb formigó. La creació d’aquesta pista permetrà que l’existent fins ara, més propera als habitatges, sigui reconvertida en una pista de patinatge, evitant-se així les possibles molèsties que l’impacte de les pilotes a les cistelles podien produir als veïns.

El projecte inclou també la instal·lació d’un mòdul prefabricat auto rentable de serveis higiènics, així com la construcció de pèrgoles sota les quals es col·locaran bancs, cadires i papereres, i la plantació de fileres d’arbres que produiran ombra per al descans dels jugadors.

Amb aquesta actuació s’ampliarà el parc esportiu finalitzat el setembre de 2014 a la zona del Mas Oliva-La Vinyassa, que fins ara constava de pista multiesportiva per a jocs de pilota, i una pista de formigó per a la pràctica de l’skate en patinet i bicicleta.

El nou projecte dona resposta a les necessitats que els equipaments esportius de la vila van precisant i a la demanda d’un gran nombre d’aficionats locals i visitants que practiquen regularment el joc de la petanca en diferents zones del municipi no adaptades degudament.

El pressupost d’aquest projecte és de 175.000 €.