Roses diu que no existeix adoctrinament a l’Escola Catalana

Ple municipal de l'Ajuntament de Roses

Moment en el que els regidors del PDeCAT, Gent del Poble, ERC i Unió voten a favor de la moció

Una moció presentada amb caràcter d’urgència al ple ordinari del mes d’octubre en favor de l’Escola Catalana va comptar amb el suport d’una àmplia majoria de regidors de la corporació municipal de Roses, celebrat dilluns rep el suport

Ple municipal de l'Ajuntament de Roses
Moment en el que els regidors del PDeCAT, Gent del Poble, ERC i Unió voten a favor de la moció

El PDeCAT, Gent del Poble, ERC i Unió Municipal van considerar amb el seu vot a favor a la moció presentada pels republicans amb caràcter d’urgència al ple municipal que no existeix adoctrinament a l’Escola Catalana i van donar el seu suport a l’ensenyament que s’imparteix als centres educatius de Catalunya.

El PSC es va abstenir i el Partit Popular i Ciutadans van votar en contra.

La proposta, presentada pel regidor Gerard Teixidó, demana, en el primer punt de l’acord de la moció “rebutjar enèrgicament les injuries, acusacions infundades i falsedats sobre l’adoctrinament fetes per membres del Govern espanyol i del Partit Popular i dels altres partits que li donen suport, en contra de l’Escola Catalana i dels seus professionals, el col·lectiu de mestres i professorat”. “La comunitat educativa de Roses està amb vosaltres i ho estarà sempre, i espero ”, va expressar Teixidó, “que des d’aquest ple puguem fer extensiu que des de l’Ajuntament de Roses també s’està amb la comunitat educativa del nostre municipi”.

El regidor socialista, Toni Rodríguez, va afirmar “nosaltres, evidentment estem a favor de l’escola catalana, i tots els Estats han conreat tots els valors que volen transmetre a través de l’escola i la utilització política d’això depèn de tots nosaltres, i per tant és inevitable que l’escola es vegi involucrada en una situació com la que vivim i esperem que se solucioni quan abans millor, no obstant considerem que no hi ha motiu per presenta la moció”.

El portaveu del PP, Manel Escobar va ser molt explícit en afirmar que “no donarem suport perquè seria injust dir que tot el personal docent i el sistema d’ensenyament adoctrinen, seria injust, però si que hi ha una part que si que ho fa, perquè el fet de penjar una estelada a l’escola o portar una samarreta reivindicativa és adoctrinament”.

José Manuel Álvarez, portaveu de Ciutadans i docent en un centre educatiu de Catalunya va votar en contra perquè “aquesta moció persegueix únicament interessos de partit destinats a continuar a separar la societat catalana”.

José A. Valdera, portaveu d’Unió Municipal va donar suport a la proposta republicana en assenyalar que “jo també rebutjo les acusacions sobre l’adoctrinament, i la resta de punts de la moció són perfectament admissibles i penso que tots hauríem d’estar a favor”.

El portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner, també va donar suport a la moció dient que “votarem a favor per la manipulació malintencionada que fan certs partits com el PP, Ciutadans, VOX, Falange Espanyola o Democràcia Nacional, quan al nostre entendre el model de l’escola catalana és àmpliament reconegut”.

I el portaveu del PDeCAT, Marc Danés, després de llegir un escrit de la Comissió Mixta de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis es va dirigir als regidors contraris a la moció, “no intenteu boicotejar i torpedinar allò que sabeu que més ha fet per la cohesió del nostre país, que és l’escola pública, perquè amb això no s’hi juga, i per tant no vingueu  amb discursos demagògics”.

Moció en contra de la campanya de l’adoctrinament a l’ensenyament i a favor de l’Escola Catalana

  • Atès que l’Escola Catalana ha estat sempre un exemple de llibertat, convivència, cohesió social, democràcia i plurilingüisme, una de les principals vies d’integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social. Una escola catalana íntimament lligada a la seva realitat social i que atén les inquietuds dels seus alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics.
  • Atès que des de fa unes setmanes s’ha instaurat una campanya d’injúries, acusacions infundades i falsedats contra l’Escola Catalana, titllant al col·lectiu de mestres i professorat del sistema educatiu català d’adoctrinadors.
  • Atès que aquestes injúries, acusacions infundades i falsedats han estat emeses per part de membres destacats del Govern espanyol i dels partits que li donen suport, així com de mitjans de comunicació de nivell estatal públics i privats.
  • Atès que aquesta campanya orquestrada no té escrúpols pel fet de prendre com a ostatges el conjunt d’alumnes catalans, exercint una violació cara de l’article 10 de la Carta Universal dels Drets dels Infants de les Nacions Unides: «L’infant ha de ser protegit contra les pràctiques que puguin fomentar la discriminació racial, religiosa o de qualsevol altra mena».
  • Atès que el Departament d’Ensenyament ha demanat al seus serveis jurídics que emprenguin les accions judicials necessàries contra els seus autors.
  • Atès que s’han presentat algunes denúncies a mestres i professors de centres del territori català pel suposat adoctrinament que exerceixen envers els alumnes. Una d’elles en un centre d’educació primària de Roses.
  • Atès que hi hagut concentracions de rebuig a diverses poblacions de Catalunya organitzades pel MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa, que inclou els principals sindicats de docents, sindicats estudiantils, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC i FAPAES) i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunta (FMRPC)

Per tot això, l’Ajuntament de Roses proposa:

Primer: Rebutjar enèrgicament les injúries, acusacions infundades i falsedats sobre l’adoctrinament fetes per membres destacats del Govern espanyol i del Partit Popular i dels altres partits que li donen suport, en contra de l’Escola Catalana i dels seus professionals, el col·lectiu de mestres i professorat.

Segon: Fer arribar a tots els centres educatius de Roses el reconeixement i recolzament per la seva bona tasca educativa que està realitzant en el nostre municipi.

Tercer: Fer arribar aquest acord a totes les associacions de pares i mares dels centres educatius de Roses.

Quart: Fer arribar aquest acord al Ministeri d’Educació i espot de Govern d’Espanya, al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, al MUCE i a les entitats que l’integren.