Roses dona el tret de sortida a la Ruta de les Tapes anunciant les dates de celebració

Ruta de les Tapes de Roses
Una de les tapes que es van poder degustar durant la III Ruta de les Tapes de Roses

La IV Ruta de les Tapes de Roses se celebrarà entre els dies 29 de març i 7 d’abril de 2019

Ruta de les Tapes de Roses
Una de les tapes que es van poder degustar durant la III Ruta de les Tapes de Roses

Tot just després de la celebració del Carnaval de Roses i una setmana abans de la festivitat de la Setmana Santa, Roses celebrarà la quarta edició de la Ruta de les Tapes.

Concretament, aquesta festa gastronòmica, on la principal protagonista és la comunió entre els establiments de restauració amb la ciutadania, tant la rosinca com la forana, se celebrarà del 29 de març al 7 d’abril de 2019.

Unes dates que “es van consensuar amb els restauradors durant la celebració de la darrera Taula Gastronòmica de Roses”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Félix Llorens, el qual ha remarcat que “hem volgut fer públiques les dates per a que la ciutadania ja ho tingui en compte en la seva agenda, i perquè ja volem començar a fer la promoció d’aquesta iniciativa lúdic-gastronòmica”.

Així, sector públic i privat tornen a col·laborar novament a Roses per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà. Durant 10 dies, vilatans i visitants podran descobrir i gaudir d’un interessant circuit gastronòmic que els permetrà conèixer les tapes i especialitats que es fan a Roses. Al llarg de tota la campanya, cada establiment ofereix als seus clients la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi, a un preu de 2,5 €.

Amb cada nova edició, el nombre de restauradors adherits no ha deixat de créixer, passant dels 25 establiments durant 2016, als 51 de 2017 i a l’espectacular xifra de 71 bars i restaurants adherits durant 2018. Paral·lelament, el nombre de persones que es donen cita cada any en aquesta festa gastronòmica ha viscut també un augment continuat, arribant a les 145.000 tapes servides durant l’edició del passat any.

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, impulsora de la campanya, es valora molt positivament la implicació del sector de la restauració del municipi i els bons resultats obtinguts fins al moment, per la qual cosa continua apostant per aquesta activitat.