Roses dona mig milió d’euros a les entitats de la Vila per poder tirar endavant els seus projectes

Ajuntament de Roses

L’Ajuntament de Roses ha obert la convocatòria de subvencions a projectes culturals, educatius, esportius i socials, amb una dotació total de 500.000 €

Ajuntament de RosesL’Ajuntament de Roses acaba d’obrir les primeres convocatòries de l’any perquè entitats, associacions i particulars sol·licitin les subvencions que el consistori destina anualment a projectes de caràcter social, educatiu, esportiu, cultural o de millora urbanística i mediambiental. El total de partides assignades a aquests ajuts ascendeix a 456.525 €, import que es veurà incrementat amb la resta de convocatòries previstes per a aquest any i encara en tràmit d’aprovació. Els interessats poden presentar les seves sol·licituds des d’avui, 16 de febrer, fins al 7 de març.

Un important apartat contemplat en els pressupostos municipals de Roses, correspon a les subvencions destinades a associacionisme, entitats i tots aquells agents implicats en la millora de la vila, de la qualitat de vida dels seus habitants o en la projecció de la població, des de diferents àmbits com ara ensenyament, esport, cultura, medi ambient, atenció social, comerç, etc. L’objectiu d’aquests ajuts és el d’afavorir la tasca que aquestes entitats realitzen i potenciar l’important retorn social i la cohesió que aporten als habitants del municipi.

El termini de presentació de sol·licituds per a les línies de subvenció obertes aquest divendres, 16 de febrer, finalitzarà el proper 7 de març, a excepció de les subvencions destinades a prestacions d’urgència social (es poden sol·licitar tot l’any), a la campanya Roses posa’t guapa (fins al 15 de setembre), als reis de Carnaval (15 de novembre), al concurs de fotografia de Carnaval (25 de febrer), al concurs de sardanes (18 d’agost), als premis d’excel·lència ESO (27 de juny) i al concurs literari Jocs Florals (30 d’abril).

Les línies de subvenció obertes són les següents:

Programa Concepte Import
1 Entitats que realitzen activitats cultura i festes 58.000 €
2 Entitats que realitzin o organitzin activitats en matèria esportiva 15.000 €
3 Esportistes individuals de Roses que participin en competicions esportives oficials 12.000 €
4 Entitats esportives que promocionin categories inferiors i participin en competicions esportives federades 110.000 €
5 CEIP i IES per a la realització d’activitats 49.000 €
6 AMPA’s per a la realització d’activitats 8.700 €
7 Entitats i associacions que realitzin activitats en matèria de medi ambient 7.200 €
11 Colles Carnaval 16.250 €
12 Reis i reines Carnval 2019 3.000 €
13 Concurs fotografia Carnaval 750 €
14 Concurs sardanes Vila de Roses 2.275 €
15 Premis excel·lència ESO 3.600 €
16 Concurs literari Jocs Florals 750 €
18 Roses Posa’t Guapa 70.000 €
19 Prestacions econòmiques d’urgència social 100.000 €

A aquesta convocatòria s’afegiran al llarg de l’exercici altres línies de subvenció actualment en tramitació, corresponents als ajuts a famílies monoparentals, a la categorització d ‘habitatges d’ús turístic i als concursos Fira de la Rosa, Drons N’Roses, d’arbres i pessebres de Nadal i Premis treballs recerca batxillerat.
Les bases completes de la convocatòria, informació i documentació a presentar, es poden consultar en el següent enllaç.