Roses dona suport a la candidatura per a que la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO

Confederació Sardanista de Catalunya

Sardana que es va ballar en honor a Quim Gratacós durant el concurs de sardanes celebrat a Roses el passat mes d'agost

Tot els grups polítics de Roses es van mostrar a favor de la candidatura impulsada per la Confederació Sardanista de Catalunya

El president regional de Girona de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, va comunicar a l’Ajuntament de Roses que l’entitat que representa està impulsant la candidatura de la sardana a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO.

Ho va fer després d’assabentar-se que aquest any, per la Festa Major de Roses, es va atorgar la Dracma de Plata  a Quim Gratacós per la seva dedicació al món de la sardana a la nostra Vila.
I l’equip de Govern (ERC-AM, JxC i Gent del Poble) va presentar ahir, en el ple ordinari de setembre, una moció  a la que es van afegir tots els grups de l’oposició (PSC, Cs, Lliures i PP) per recolzar la iniciativa de la Confederació Sardanista.

Així, tots els grups per unanimitat, van acordar, primer, donar suport a la candidatura de la sardana a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO, que està impulsant la Confederació Sardanista de Catalunya.

I segon, traslladar aquest acord a la Confederació Sardanista de Catalunya, a l’Ens de l’Associacionisme Cultural, a l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial, a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, al Govern espanyol, a l’Associació la Rotllana i a la Conferència General de la UNESCO.

Cal destacar que en llista de suport estan inscrits, entre d’altres, la Patum de Berga, els Castells, el cant de la Sibil·la, el Misteri d’Elx, la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, les Falles de València, les falles del Pirineu i la Dieta mediterrània.

Actualment, a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO, estan inclosos el tango, el flamenc, el merengue, els balls de nois de Romania o la Rumba cubana, entre d’altres