Roses dona un pas més en la recollida selectiva de residus instal·lant 10 mini deixalleries a la Vila

10 mini deixalleries a Roses

La mini deixalleria insta·lada a la plaça Llevant

10 mini deixalleries que l’Ajuntament de Roses ha instal·lat tant al nucli urbà com a les urbanitzacions

A partir d’avui, els veïns i veïnes de Roses disposen de 10 mini deixalleries distribuïdes al llarg del nucli i urbanitzacions del terme municipal, on poden dipositar residus sòlids de petit format i consumibles domèstics, sense necessitat de traslladar-se a les instal·lacions de la deixalleria situada a la carretera de les Arenes.

La instal·lació dels 10 punts urbans de recollida es va iniciar ahir dimarts, i finalitzarà avui mateix, oferint així un nou servei de suport al reciclatge de petits materials, que resulti més còmode i proper a la ciutadania. Les estacions de recollida, de petites dimensions, permeten el dipòsit dels següents materials: piles, bateries de mòbil, CD-DVD, telèfons mòbils, cartutxos d’impressora i bombetes, tant de baix consum con convencionals i halògens.

Unes mini deixalleries que permetrà als vilatans “ser més selectius alhora de llençar el residus, a més de resoldre els dubtes que tenim tots en general de saber on s’ha de tirar les piles o les bateries del mòbil, amb aquestes mini deixalleries no hi haurà aquest problema, perquè s’especifica de manera molt clara a on va cada residu”, ha manifestat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández.

El cost, tant de la instal·lació com del manteniment i gestió de les 10 miniestacions, anirà a càrrec de FCC, concessionària del servei de neteja al municipi, d’acord al contracte signat amb l’Ajuntament de Roses. L’empresa s’encarregarà també del transport de les fraccions recollides fins a la deixalleria municipal per al seu tractament i reciclatge.

Els punts de recollida han estat distribuïts estratègicament per donar servei a les diferents àrees i urbanitzacions del municipi on es concentra el major nombre de població al llarg de tot l’any. Les seves ubicacions exactes són les següents:

Nucli de la Vila:

  1. Plaça Pep Ventura
  2. Riera Ginjolers amb carrer Puig Rom
  3. Estació bus SARFA amb Gran Via Pau Casals
  4. Plaça Llevant
  5. Avinguda Jaume I amb Plaça Frederic Rahola

Mas Oliva:

  1. Carretera Mas Oliva (davant instal·lacions Tennis Roses)

Santa Margarida:

  1. Avinguda Gola Estany

Mas Mates:

  1. Plaça de l’Alegria

Mas Buscà:

  1. Entrada a la urbanització

Mas Fumats:

  1. Entrada a la urbanització