Roses donarà la benvinguda al 2021 amb una Escoleta de Trail Running per a infants i joves

Escoleta de Trail Running de Roses
Xavi Llamas, Pere Sastre, Vero Medina, Èric Torres i Philippe Verdoodt han presentat l'Escoleta Trail Running de Roses

Aquest matí s’ha presentat l’Escoleta d’atletisme de Roses, que es posarà en marxa el proper 11 de gener dirigida a infants i joves d’entre 4 i 16 anys

Neix l’Escoleta de Trail Running Roses, una iniciativa impulsada pel Club d’Atletisme Roses i l’Escoleta de Trail Running Cap de Creus, que iniciarà la seva activitat el proper 11 de gener. La posada en marxa de l’escola de trailrunning a la Vila té per objectiu fomentar la pràctica d’aquest esport entre infants i joves, centrant la seva activitat en 4 blocs de treball: gestió esportiva, educació, gestió emocional i salut. 

Aquest migdia ha tingut lloc a Roses la presentació de l’Escola Trail Running Roses, una iniciativa en la qual, tot i la situació ocasionada per la Covid-19, s’ha treballat al llarg del passat any i què ara veu la llum. La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Verònica Medina, ha agraït a les entitats que impulsen el projecte la seva dedicació i ha destacat “la importància d’aquest projecte esportiu, que cobreix les necessitats bàsiques dels infants per a desenvolupar les seves capacitats d’aprenentatge i transmet valors com la solidaritat, la tolerància, la responsabilitat o la igualtat”.

El treball conjunt i la sinergia entre el Club Atletisme Roses i l’Escoleta Trail Running Cap de Creus, posaran en valor una pràctica esportiva que cada cop assoleix una major presència a Roses. Un clar exemple va ser la realització del Trail Cap de Creus del passat mes de setembre, on Roses esdevingué epicentre del trailrunning. Tal i com ha destacat Pere Sastre, president del Club Atlestisme Roses, durant la presentació feta aquest migdia, “celebrem la posada en marxa d’aquesta nova escola a Roses, que aporta a infants i joves una nova vessant esportiva. La satisfacció és doble en poder comptar amb la professionalitat, preparació i trajectòria de l’Escoleta Trailrunning Cap de Creus, que ens garanteix una gran nivell qualitatiu  per al desenvolupament d’aquesta activitat”.
Tal i com han explicat el director de l’Escoleta Trail Running Cap de de Creus, l’Èric Torres, i el seu coordinador, Philippe Verdoodt, “les activitats es duran a terme a Roses els dilluns i dijous de 17.30 a 19 hores i el punt de trobada serà l’Institut Illa de Rodes”. Tot dos, a l’igual que el president del Club Atltetisme Roses, han volgut “agraïr la disposició i col·laboració d’aquest centre educatiu en la cessió dels espais necessaris”. Torres i Verdoodt han destacat, a més “la idoneïtat de l’Illa de Rodes en estar ubicat a pocs metres del Parc Natural de Creus, indret esdevindrà el ‘terreny de joc’ de les activitats”.

Al llarg de les sessions es combinaran els entrenaments amb jocs, tècniques adequades per córrer per la muntanya, estiraments i tècniques i activitats relacionades amb la muntanya (orientació, senderisme, descoberta de l’entorn…). Al llarg del curs se seguirà un pla de treball específic amb objectius trimestrals i anuals, adaptat a les necessitats de cada grup d’edat i nivell.

Les activitats estan dirigides a infants i joves entre 4 1 16 anys i es divideixen en:

 • Grup d’Iniciació (els més petits de l’escoleta, on s’introdueix als infants en el món del muntanyisme mitjançat jocs i activitats adaptades a la seva edat)
 • Grup avançat (es treballen conceptes del trail running, com la tècnica, resistència, velocitats, equilibri, … mitjançat entrenaments en diferents entorns amb una dificultat mitjana) i
 • Grup perfeccionament (amb un treball més específic de tecnificació i una pautes d’entrenament més definides).

La tasca de coordinació d’activitats a Roses recaurà sobre el reconegut corredor rosinc Xavi Llamas, qui ha mostrat la seva satisfacció “per poder contribuir, després de tants anys dedicat a córrer per la muntanya, a donar a conèixer aquesta experiència a joves esportistes de Roses, posant també en valor el privilegi que significa l’excepcional entorn natural del qual estem envoltats”.

Els interessat en forma part de l’Escoleta de Roses poden formalitar la inscripció a través d’aquest enllaç.

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus ja està present a 5 poblacions

Amb la nova seu a Roses, l’Escoleta de Trail Running Cap de Creus (nascuda l’any 2013 a Vilajuïga), suma ja 5 “escoletes”: Vilajuïga, Llançà ,Navata, Llagostera i Roses. Durant el curs 2019-2020 es van superar el centenar d’alumnes, amb edats compreses entre els 4 i els 16 anys (escoles de Navata, Llançà i Vilajuïga).

Per a aquesta temporada, des de l’Escoleta s’ha apostat per un creixement del projecte i és per aquest motiu que s’han creat dues noves seus: Llagostera (ja en funcionament amb 35 nens) i Roses (a partir del 11 de gener).

Activitats segures

Cal destacar que degut a la situació de pandèmia actual, l’Escoleta s’ha reforçat amb la incorporació de professionals de salut al seu equip de treball, per tal d’oferir així la millor formació als entrenadors i alumnes respecte a aquesta nova normalitat. Cal remarcar que el trail és una activitat segura i de fàcil aplicació en quant a les mesures de seguretat, atès que es treballa en grups petits, a l’aire lliure (espais naturals) i sense contacte físic. En aquest sentit destaquem que l’inici d’aquesta temporada ha estat molt positiu amb la inscripció de més de 150 alumnes entre les 4 “escoletes” actuals.

Podeu ampliar informació i accedir al formulari d’inscripcions a través de la pàgina web escoletatrailrunning.cat.

Escoleta Trail Running Cap de Creus

Al 2013 neix l’Escoleta Trail Running Cap de Creus amb la creació de la primera Escoleta a Vilajuïga. Tres anys més tard, al 2016,  es va crear l’Escoleta a Llançà.

Al 2017 l’Escoleta Trail Running Cap de Creus va entrar a formar part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Al 2019 es va crear l’Escoleta a Navata. I aquest mateix any es crea el Comité d’Escoles de Muntanya de la FEEC, posant-se al capdavant d’aquest projecte l’Escoleta Trail Running Cap de Creus.

Ja al 2020 s’amplien els blocs de treball de l’entitat a quatre:

 • Esport
 • Educació
 • Salut
 • Educació emocional

Aquest any a punt de finalitzar també s’ha creat una nova escoleta a Llagostera.
Així mateix, s’incorpora a l’equip de treball de l’Escoleta Trail Running Cap de Creus el sanitari Josep Santos per coordinar el bloc de Salut i gestionar temes relacionats amb la Covid-1. A més, es crea una línia de formacions dels blocs de treball a l’equip de monitors.

I al 2021 es posarà en marxa la nova escoleta a Roses presentada avui, 21 de desembre.

Objectius de l’Escoleta Trail Running Cap de Creus envers una bona salut:

 • Adquirir hàbits saludables, per tal de poder aplicar a nivell esportiu com en la vida quotidiana.
 • Prendre consciència de l’important de portar una dieta equilibrada. Els 5 àpats i les varietats.
 • Descans nocturn: importància de les hores de son i recuperació funcional del cos.
 • Higiene postural: importància alineació del cos, estiraments i evitar lesions.
 • Higiene corporal: important per mantenir un equilibri i eliminar substàncies tòxiques del cos, evitar infeccions. Èmfasis peus i boca.
 • Curs Higiene de Mans: obligatori per tots els sanitaris i arrel de la pandèmia COVID-19 important fer difusió.
 • Actuació primers auxilis: situacions més habituals a la pràctica esportiva.
 • Saber detectar els signes i símptomes de cansament del cos normals dels que no són normals per sobreesforç o malestar general