Roses i els músics de carrer

Francesc Giner

Francesc GinerL’arribada del bon temps i el fet de que tinguem la temporada d’estiu ben a prop fa que els músics de carrer tornin a ésser motiu de debat.
Aquesta Setmana Santa vaig tenir l’oportunitat de parlar amb un d’ells i desprès d’una estona explicant-me com li havia anat l’hivern em va demanar com ho tindrien aquest any per actuar a Roses i si els hi passaria altre cop el mateix de l’any passat.
Aquesta pregunta la vaig traslladar al ple del mes d’abril i vaig poder constatar que de voluntat política per solucionar aquets problema no n’hi ha gaire.
Amb aquesta actitud, entenc que per l’equip de govern la solució es fer-los fora i que no hi hagi música al carrer. Com diu la dita “mort el gos morta la ràbia”.
L’any passat en un mitjà local de Roses, vaig denunciar el desgavell que hi havia entre aquest col·lectiu i els intrusos o pidolaires que s’hi barrejaven, creant un autèntic malestar entre els restauradors i els clients.
Tot plegat va acabar amb la intervenció de la Policia Local i la desaparició dels carrers de tots, músics forans, músics locals i músics pidolaires. En el seu moment vaig pensar que aquesta no era la solució i vaig comentar la possibilitat que hi havia d’imitar el que va fer l’Ajuntament de Barcelona amb les estàtues de la rambla, les quals s’estaven convertint també amb un greu problema fins que el consistori barceloní hi va intervenir.

La feina dels polítics entre altres coses, és solucionar problemes i posar les coses més fàcils a la gent que és vol guanyar la vida. Prohibint no és soluciona res, en canvi, legislant, entenc que si.
Si als músics de carrer se’ls hi donés l’oportunitat d’aconseguir un espai i l’equip de govern donés uns permisos limitats per tocar durant els mesos d’estiu, a canvi de que aquets estiguessin donats d’alta a la Seguretat Social, és podria controlar la quantitat i la qualitat dels musics que és presentessin. Sé que això comporta més feina i més maldecaps a tots els qui els hi tocaria fer la feina, però és una bona manera de solucionar un conflicte amb un col·lectiu que, ben portat, és podria convertir en un atractiu més.

Francesc Giner Ballesta

Portaveu de Gent del Poble de Roses