Roses enceta les obres per condicionar el perímetre exterior de la Ciutadella

Ciutadella de Roses

Roses vol fer funcional i millorar la imatge del perimetre exterior de la Ciutadella

L’Ajuntament de Roses ha iniciat les obres de condicionament del Rec Fondo per recuperar l itinerari perimetral per a vianants de les contraguàrdies de la Ciutadella

Ciutadella de Roses
Roses vol millorar i fer transitable el perímetre exterior de la Ciutadella

La Ciutadella és un monument declarat de Bé Cultural d’Interés Nacional gràcies als treballs que l’Ajuntament de Roses ha portat a terme en les darreres dècades, però “ara el que es tracta és d’integrar i fer bonic el monument per fora, ja que difícilment la gent s’animarà entrar a dins si veu que per fora és una ruina”, ha manifestat el regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Carles Pàramo.

I per aquest motiu, aquesta mateixa setmana s’han iniciat els treballs a la zona exterior de la Ciutadella, a tocar a l’espai del Mercat dels diumenges, per a la construcció d’una passera o pont (vegeu imatge) de característiques similars als existents que “permetrà als vianants passejar per tot el perímetre exterior de la Ciutadella, ja que serà totalment practicable”, ha manifestat el regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Carles Pàramo. Una passera que segueix la traça del mur perimetral, enderrocat a finals dels anys 50 per desviar el Rec Fondo a l’interior del fossar del recinte.

Unes obres que no es queden aquí ja que també contemplen anivellar el terra de manera que els talussos de la llera siguin practicables amb la finalitat d’atraure i fer transitable pels vianants el pas pel perímetre de la Ciutadella al llarg de la llera i a través del fossar per posar en valor la totalitat del llençol del tram de muralla oest del glacis de Sant Andreu.
A més, “el pas de la vorera que hi ha al pont a sobre d’aquest Rec Fondo –a la Ronda de Circumval·lació- queda molt estret per passar-hi tres persones juntes o un cotxet de nens, i això el volem arranjar per a que sigui funcional i per tal que el poble de Roses gaudeixi d’un nou espai d’esbarjo i de passeig”.

La importància d’aquest projecte és que aconseguirà la integració de la Vila amb el recinte exterior de la Ciutadella , es recupera l’itinerari peatonal al llarg de les contraguàrdies que formen un passeig perimetral de caire paisatgístic i cultural.
I per altra banda es recupera la totalitat del extrem de la contraguàrdia del baluard Oest de Sant Andreu, ja que es recupera la cota original del angle del glacis.

Està previst que els treballs, que tenen un pressupost de 339.270,84 €, amb IVA inclòs, finalitzin poc abans de l’arribada de la temporada alta d’estiu.