Roses endega una nova línia de bus, gratuïta, entre la urbanització Mas Boscà i el casc urbà de la Vila

Bus que fa el trajecte Mas Boscà-Roses-Mas Boscà

Es tracta d’una acció humanitària impulsada per l’Ajuntament de Roses per a que es puguin desplaçar fins a la Vila els 120 refugiats ucraïnesos que hi ha al Mas Boscà, a la vegada que una prova pilot per saber la necessitat dels residents de la urbanització de disposar de transport públic

Dels més dels 40.000 refugiats ucraïnesos que acull Catalunya des de l’esclat de la guerra, 120, a banda de molts més en altres indrets de Roses, estant allotjats actualment a l’hotel San Carlos de la urbanització de Mas Boscà. Famílies senceres són les, des fa un parell de mesos, que hi viuen en aquest establiment hoteler. Situació que ha aprofitat l’Ajuntament de Roses “per fer una prova pilot de posar en servei una nova línia de bus entre aquesta urbanització i el casc urbà”, ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Francesc Giner.

Però, el motiu principal de endegar aquesta nova línia de bus, “ha estat realitzar una acció humanitària, ja que aquestes famílies ucraïneses, en no disposar de mitjà de transport, no podien sortir de la urbanització si no ho feien a peu per la carretera, amb el perill que això suposa, i més si porten mainada. Llavors, es va decidir endegar aquesta línia de bus perquè puguin desplaçar-se a Roses”, ha explicat Giner.

Alhora, aquest nova línia de bus “esdevé, com deia, una prova pilot per comprovar si els residents de la urbanització en fan ús, i en el cas que sigui així poder deixar-la de manera permanent”, ha significat el regidor de Medi Ambient.

Així, aquesta nova línia de bus, que està operativa cada dia de la setmana, sortint un bus a les 9 del matí de l’Hotel San Carlos cap a Roses, concretament fins a l’aparcament de busos de la Ronda Miquel Oliva Prat (darrera la Ciuadella), per tornar a la urbanització, des del mateix punt, a les 13 hores.
Un servei que es torna a activar, a la tarda, sortint un bus des del mateix hotel cap a Roses i tornat al Mas Boscà  a les 21 hores.  

Exit mobile version