Fira de la Rosa de Roses

Roses enllesteix un dispositiu sanitari per oferir assistència mèdica durant la celebració del Carnaval

Carnaval de Roses 2022
Reunió entre les autoritats polítiques, sanitàries i policials per preparar el dispositiu / Foto: Ajuntament de Roses

Official Dealer Gas Monkey GarageDispositiu sanitari que s’instal·larà al port pesquer de la població per fer una primera atenció mèdica, i en cas necessari derivar l’atenció al CAP  o a l’Hospital de Figueres

La reunió de coordinació mantinguda entre Ajuntament de Roses, CAP, Mossos d’Esquadra, Policia Local i servei d’ambulàncies, ha establert els dispositius sanitaris que estaran en servei entre divendres, 25 de febrer, i dilluns, 28 de febrer, per oferir assistència mèdica en casos de necessitat durant la celebració del Carnaval de Roses.

Enguany s’ha optat per reprendre la metodologia emprada durant l’edició del Carnaval de 2020 per descongestionar el CAP de Roses, la qual es va desenvolupar amb molt bon resultat. Repetint l’experiència, doncs, al llarg del dies de Carnaval, s’instal·larà un dispositiu sanitari al Port Pesquer de la població, on es realitzarà una primera atenció de les incidències que es puguin produir. En cas necessari, es derivaran les atencions al CAP o a l’Hospital de Figueres.

El CAP reforçarà també durant els dies de Carnaval la seva dotació de personal, amb tres metges i quatre infermeres durant les nits. Amb aquestes actuacions, assenyala el regidor de Sanitat, Marc Danés, “tenim els efectius preparats i dimensionats per poder atendre qualsevol incidència que es pugui produir a nivell sanitari, tot i que evidentment, el desig és que aquests dispositius hagin d’utilitzar-se el mínim possible. Demanem a la gent que actuï amb responsabilitat en tot moment. El nostre desig és que tothom es diverteixi i gaudeixi plenament de la festa, evitant problemes i mal tràngols provocats pel consum d’alcohol o altres substàncies”.

El dispositiu, que estarà format per tres ambulàncies (una d’elles medicalitzada), estarà operatiu durant la passada de divendres a la nit, mentre que les  passades de dissabte i diumenge, així com els actes previstos per a dilluns (arrossada i seguici mortuori i enterrament de la sardina), comptaran amb l’assistència de dues ambulàncies.