Roses entrarà aquest proper dilluns, 18 de maig, a la Fase 1 del desconfinament progressiu

Fase 1 del desconfinament progressiu
El ministeri de Sanitat ha confirmat aquesta tarda que la Regió Sanitària de Girona entrarà aquest dilluns a la Fase 1 de la desescalada de l’estat d’alarma per la COVID-19

El ministre de Sanitat, Salvador Illa i el doctor Fernando Simón han confirmat aquesta mateixa tarda que les Regions Sanitàries de Girona, Lleida, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passaran aquest proper dilluns, 18 de maig, a la Fase 1 de del deconfinament progressiu, per tant, els vilatants, empreses i comerços de Roses donaran un pas endavant a la que serà la “nova normalitat” post Covid-19.

Que podrem fer a la Fase 1

  • Trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars, al carrer o en terrasses de bars i restaurants que podran obrir amb un aforament de fins al 50%.
  • Desplaçaments en cotxe ocupant totes les places del vehicle sempre que viatgin persones que convisquin a la mateixa casa.
  • Obertura de biblioteques amb un terç del seu aforament, o es podran dur però activitats culturals ni es podran fer servir les sales d’estudi ni els ordinadors. No estarà permès tampoc el préstec de llibres entre biblioteques i els llibres prestats als usuaris s’hauran de posar en quarantena un cop retornats durant catorze dies.
  • Obertura dels museus sempre i quan no se superi el 30% del seu aforament, les visites hauran de ser individualitzades i no es podran fer servir objectes d’ús tàctil.
  • Les sales de teatre també podran obrir sense serveis complementaris i ho hauran de fer amb un terç de l’aforament i amb un màxim de 30 persones si és un recinte tancat i de 200 persones si l’espai és obert.
  • Pel que fa als Bars i Restaurants podran obrir les seves terrasses al 50% de la seva capacitat i no podran tenir més de 10 persones per taula. No podran fer-ne ús de productes d’autoservei com per exemple setrilleres i s’aconsella l’eliminació de les cartes físiques per substituir-les per pissarres o panels informatius.
  • Obertura dels gimnasos amb cita prèvia, les classes hauran de ser individuals i sense contacte físic, deixant sempre els 2 metres de distància entre l’entrenador i l’usuari. Aquests locals tampoc podran superar el 30% del seu aforament. Les dutxes i vestuaris queden tancats a l’ús.
  • Els esportistes d’alt rendiment també podran assistir al seu centre, si el centre no es troba dins de la seva regió sanitària, es podran desplaçar fins i tot a una altra comunitat autònoma si fos el cas sempre que disposin d’una acreditació per part de la seva federació esportiva.
  • En aquesta fase de la desescalada també estaran permesos els desplaçaments a segones residències dins de la mateixa regió sanitària.