Roses es concentra contra una nova repressió policial a Catalunya

Prou repressió, llibertat detinguts!
La concentració a Roses en contra de la repressió policial es va portar a terme a la plaça Catalunya

La protesta, sota el lema “Prou repressió, llibertat detinguts!”, es va portar a terme a les 19 h a la plaça Catalunya

L’ANC, Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR) van convocar per ahir, a les 19 hores, concentracions de protesta davant dels Ajuntaments d’arreu el país sota el lema Prou de repressió, llibertat detinguts!.

Una concentració convocada per protestar contra l’operació que la Guàrdia Civil, anomenada Volhov, va portar a terme ahir al matí, sobre el suposat desviament de fons públics en favor del Procés, i que va acabar amb la detenció de 21 persones.
Una operació, dirigida pel jutge Joaquín Aguirre, en la que fins i tot es dona credibilitat a una suposat operatiu on estava prevista l’arribada de 10.000 russos a Catalunya l’any 2017.

La concentració a Roses es va portar a terme a la Plaça Catalunya de la Vila, tot just enfront del consistori rosinc, on Enric Matarradona va ser l’encarregat de llegir el manifest redactat per a l’ocasió. Un text on es reflecteix que “a l’Estat espanyol, ser independentista comporta acabar a la presó”. I per això, volem marxar de l’Estat espanyol: perquè el nostre projecte independentista, un projecte legítim i democràtic, no hi té cabuda”.

MANIFEST CONCENTRACIONS / OPERACIÓ POLICIAL 28 D’OCTUBRE

Avui, 28 d’octubre, es torna a evidenciar que la repressió no s’atura. Avui hem tornat a viure una autèntica operació d’estat contra l’independentisme.

L’estat espanyol, un dia més, demostra que només és capaç d’abordar el conflicte polític amb Catalunya amb operacions policials i amb repressió, detencions i empresonaments.

L’operació desplegada avui per la Guàrdia Civil, amb una trentena d’escorcolls i detencions d’activistes, empresaris, alts càrrecs del Govern…, torna a demostrar que la repressió té múltiples cares, però sempre un mateix objectiu: limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política. Som davant d’una nova operació d’estat per perseguir l’independentisme.

Malauradament els fets d’avui ens recorden molt els fets del 20-S. És la mateixa dinàmica des de fa anys: les clavegueres de l’Estat abocades a la persecució de l’independentisme, un projecte polític legítim i democràtic. Perquè aquesta és la forma de funcionar de l’Estat espanyol: ràtzies policials sense cap mena de fonament, entrant de matinada a les cases de la gent, per detenir persones només perquè pensen d’una determinada manera. No oblidem ni oblidarem el 20-S, ni els detinguts del 23-S, ni la Tamara, ni els presos i preses polítics, ni exiliades i exiliats que porten més de 3 anys tancats a la presó o lluny de casa seva… i les més de 3.000 persones represaliades.

Ho tenim molt clar des de fa temps: a l’Estat espanyol, ser independentista comporta acabar a la presó. Aquesta és l’amenaça de l’Estat i aquestes són les conseqüències.

Davant d’això, és indispensable una resposta unitària independentista i fermesa per seguir endavant cap a la independència. Per això volem marxar de l’Estat espanyol: perquè el nostre projecte independentista, un projecte legítim i democràtic, no hi té cabuda.

Llibertat a totes les persones detingudes!