Roses es concentra per la retirada de la immunitat als exiliats i del tercer grau als presos polítics

Concentració a Roses
Els i les vilatanes de Roses es van concentrar per demanar l'amnístia dels exiliats i els presos polítics i el dreta a l'autodeterminació de Catalunya

Una concentració convocada per l’ANC i Òmnium que es va portar a terme a les 20 hores a les places de tots els municipis catalans

Convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural vilatans de Roses es van concentrar a la plaça de Catalunya de Roses, davant l’Ajuntament “perquè avui, pensem que de manera casual, han coincidit dos fets: en primer lloc el Parlament Europeu ha aixecat la immunitat del president Puigdemont, i els consellers Comín i Clara Ponsatí, i per altra banda s’ha revocat el tercer grau als nostre presos i preses polítiques”, va explicar l’alcaldessa de Roses als assistents a la concentració.

Una concentració que va consistir en la lectura dels manifests elaborats per l’ANC i Òmnium, que reproduïm a sota, i que van ser llegits primer per la coordinadora de l’ANC Roses, Imma Carrión, i tot seguit pel membre d’Òmnium, Ignasi Tomàs.

“És una injustícia, una revenja volen empresonar per sempre als que són a l’exili i als que són a la presó per tal d’impedir que Catalunya pugi exercir el seu dret a l’autodeterminació i poder arribar a ser un país independent, i faran el que siguin per imperdir-ho” va manifestar Carrión en finalitzar la lectura del manifest, que va remarcar que “tot i això, el que està clar és que ni els nostres líders ni el poble català desistirà d’aquesta ambició de manifestat el nostre dret a l’autodeterminació i ser un país independent”.

La concentració va finalitzar, com es fa sempre en aquests tipus d’actes, amb el cant de l’himne de Catalunya 

MANIFEST ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

Bon vespre a tothom !

Avui tornem a omplir les places del nostre país per cridar ben fort que la repressió no ens aturarà i que la llibertat no es negocia, sinó que es pren!

Avui retiren el tercer grau als presos polítics; avui torna a entrar a la presó part del Govern que va lluitar per posar les urnes de 1’1 d’octubre. Sabíem que tardo d’hora passaria: l’Estat espanyol no entén el que és el respecte als drets fonamentals. De fet, no ho entendrà mai.

Ara bé, les paraules que sí que entén són venjança;:a, repressió, subordinació i rendició. Dones bé, cap d’aquests mots formen part del nostre vocabulari. 1 lluitarem, cada dia des de tots els racons del país, per demostrar que nosaltres continuem avançant cap a la llibertat de Catalunya. La independència és irrevocable. No hi tenen res a fer.

Traguem-nos de sobre les corretges de la repressió, que ens estrenyen i ens immobilitzen. La lluita antirepressiva és necessària, sí. Però no pot ser substitutòria de la lluita d’alliberament nacional. Només quan assolim la independència aconseguirem deixar enrere la presó i l’exili.

L’Estat espanyol ja ha demostrat massa vegades del que és capac i avui no ha estat diferent. Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Quim Forn, Josep Rull, Raül Romeva i Jordi Turull tornen avui a la presó de Lledoners. Sí, aquell lloc que malauradament ja hem començat a normalitzar. Que ja forma part de les nostres vides, queja forma part del dia a dia polític d’aquest país.

Doncs no, no ho normalitzem! No és normal, i mai no ho serà!

El Govern espanyol, aquell que deien que seria el més progressista de la historia, no ha fet canviar res, absolutament res. 1 no ho podrà canviar mai ningú. Perquè els fonaments totalitaris de l’Estat espanyol són antidemocràtics i trituradors de drets fonamentals.

Avui tornem adir ben alt i ben ciar que només la independència acabarà amb la repressió!
Per totes les persones represaliades, empresonades i exiliades, independència!

La independència és llibertat!

MANIFEST TERCER GRAU 9/3/2021 (Òmnium Cultural)

Bon vespre,

Avui ens tornem a concentrar a centenars de places d’arreu dels Països Catalans per denunciar un nou episodi de repressió. Amb clara voluntat d’escarment, la justícia espanyola ha decidit tornar a rebregar la llei al seu favor i revocar el tercer grau penitenciari dels presos polítics. I tot això, comprant tots i cadascun dels arguments de la Fiscalia.

Avui podem dir, alt i clar, que per enèsima vegada, s’ha tornat a vulnerar el dret a defensa dels presos polítics. El jutge ha condicionat el tercer grau al seu penediment i a l’assumpció d’un delicte inexistent. No ens cansarem de repetir-ho: l’autodeterminació NO és delicte!!

I sí, ho tornarem a fer. I de fet, ja ho estem tornant fent cada vegada que omplim les places i carrers del nostre país com avui per exercir la llibertat d’expressió i de manifestació. I ho continuarem fent. Sí, tantes vegades com faci falta fins assolir la independència.!

Els poders de l’Estat ens volen atemorits. Però nosaltres avui, des de centenars de places, els hi recordarem que la presó mai serà un límit, i que aquesta causa, que és política, només té una sortida, que és l’amnistia i l’autodeterminació. I també els recordarem que no renunciarem a les nostres idees, ni ens penedirem de res.

Per tot això…pels presos i preses polítiques, per les més de 3.mil tres-centes persones represaliades, però també avui especialment pels exiliats; avui que els poders de l’Estat han tornat a maniobrar per retirar la immunitat del president Puigdemont i de Toni Comin i Clara Ponsatí i alterar el que democràticament els catalans havíem decidit a les urnes. No se’n sortiran: un cop més tornaran a topar contra el mateix mur i novament quedaran en ridícul. Quantes vegades més la justícia europea els ha de dir que NO existeix el delicte de sedició?

Avui diem alt i clar que seguirem lluitant pels drets fonamentals. I ho farem sense penediments, ni perdó, ni renúncies. Sempre al costat de la Carme Forcadell, la Dolors Bassa, de Jordi Turull, de Josep Rull, de Quim Forn, d’Oriol Junqueras, de Raül Romeva, de Jordi Sánchez i de Jordi Cuixart.
Davant d’un Estat que només sap respondre amb tribunals i repressió, AMNISTIA I DRET A L’AUTODETERMINACIÓ!