Roses es debat entre ser un destí de creuers de luxe o bé estada de grans vaixells creurístics

Port de Roses

Creuer al port de Roses / Foto: arxiu

El port de Roses rebrà al 2015 deu estades de creuers, tres menys que l’any passat

Port de Roses
Creuer atracat al port de Roses / Foto: arxiu

Deu estades de creuers estan previstes per a la temporada 2015 al port de Roses. Tres menys que l’any passat degut a que els vaixells de gran calat han d’atracar al mig de la badia i transportar posteriorment al passatgers amb llançadores fins a port, per la qual cosa “les companyies de creuers d’aquest tipus de vaixells consideren que no és convenient oferir el port de Roses com a producte en el seu recorregut”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

En canvi les companyies de vaixells petits, i de luxe, mantenen Roses “com a port diferenciat de Barcelona, ja que consideren que el nostre port atrau al tipus de client que vol anar a un destí diferent dels ports amb una gran massa de gent”, ha assenyalat Mindan.

Així, el futur del port de Roses passa per ser “ser un port d’atracció important per a tot els creuers de companyies de luxe o en canvi, si tenim intenció d’oferir-ho com a producte turístic a gran escala, punt d’arribada de molts creuers, hem de començar a parlar amb la Generalitat de Catalunya per fer un dic que permeti atracar als grans creuers”, ha afirmat l’alcaldessa.

Si finalment s’optés per la segona opció seria a llarg termini ja que, segons Montse Mindan, suposaria una “inversió important que hauria de fer Ports de la Generalitat, i a ningú se l’escapa que en aquests moments de context de crisi econòmica aquests tipus d’inversió estan totalment paralitzades”.

Marca Cruise Ports

Ports de la Generalitat, els Ajuntaments de Roses, Palamós i Sant Carles de la Ràpita, les Cambres de Comerç de Girona i Palamós, i el Patronat de Turisme Girona-Costa Brava són les institucions que, sota la marca Cruise Ports, assisteixen a les diferents fires de creuers d’arreu del món, realitzen visites comercials a les companyies per “no només vendre el destí, l’estada, el port, sinó el territori”, ha remarcat l’alcaldessa de Roses.

A més, Cruise Ports ha assistit enguany a la Fira Winter Cruise Fòrum a Cartagena, celebrada els passats 21 i 22 de gener, a la Seatrade Shipping, celebrada la passada setmana a Miami, i participarà a la Seatrade Europe que tindrà lloc entre els dies 9 i 11 de setembre.

Les visites a les seus de les companyies per vendre i presentar el producte creurístic i de territori, han estat, segons Mindan, una promoció i difusió molt positives per a Roses ja que “hem captat l’interès de companyies de creuers petits que no van a les fires, però que estan interessats en venir a un port com el de Roses”.

Xerrada formatives als comerços de Roses

La Cambra de Comerç de Girona a instàncies de l’Ajuntament portarà a terme, com ara fa dos anys, uns sessions formatives als comerços de Roses sobre que significa ser port de creuer i la importància que les botigues estiguin obertes al migdia quan arriba un creuer, “ja que els turistes quan atraquen a port tenen unes hores molt justes per baixar a comprar”, ha assenyalat Montse Mindan.

PREVISIÓ DE CREUERS AL PORT DE ROSES 2015
CREUERS DATA ESCALA
Club Med 2 05/05/2015
Azamara Journey 15/05/2015
Club Med 2 28/05/2015
Club Med 2 30/05/2015
Club Med 2 03/06/2015
Club Med 2 07/06/2015
Club Med 2 11/06/2015
Le Ponant 29/08/2015
Club Med 2 15/10/2015
Tere Moana 15/10/2015