Roses es mobilitza per a que la solidaritat no degeneri a benefici de La Marató

La Marató a Roses

Roses tornarà a viure la gran festa solidària a benefici de La Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties neurodegeneratives

La Marató a RosesUna any més les entitats socials, esportives i culturals de Roses tornaran a emplenar la Rambla Riera Ginjolers de parades i activitats durant el proper 15 de desembre, dia de la celebració de La Marató de TV3.

Una acció solidària creada per la TV pública catalana amb l’objectiu d’obtenir recursos econòmics per a la recerca científica de malalties que, ara per ara, no tenen cura, com les degeneratives,  a les qual es destinarà els beneficis d’enguany de La Marató.

Per exemple, no faltaran a la cita l’Associacions La Rotllana i Tramuntanets, les quals tenen prevsit portar a terme diferents tallers destinats tant a la mainada com al públic en general.
Les entitats Optimist i Viumúsika Gospel oferiran diversos jocs per a que participin els assistents a la Riera Ginjolers, a l’igual que l’Associació Paintball Icy Gas.
La Fundació d’Ajuda als Discapacitats de Roses, FADIR, farà una xocalata calenta acompanyada de pastissos. AROFES portarà inflables per a que juguin els més petits. Ociart delectarà al públic amb una Batucada, i l’Arnau portarà els seu cavalls per a qui vulgui donar un passeig.
Els clubs esportius també hi seran presents, com el Base Roses i el Grup d’Esports Nàutics, tot i que el GEN, que té previst organitzar una regata solidària, ho farà el proper 22 de desembre.
L’Estació Nàutica,a banda de repartir diferents lots, cedirà les carpes en les que es podran instal·lar les diferents entitats i associacions.

No en faltarà cap, participant d’una manera o d’altre. Així, trobarem a la Colla Gegantera, als voluntaris de Creu Roja, a l’Associació Síndrome de Moebius,als cantants d’Havaneres o a l’Associació MercaRoses, entre d’altres.
Fins i tot vindran ‘Els Vailets’, el castellers de Castelló d’Empúries a fer una demostració castellera.

La Marató a RosesTotes les activitats es desenvoluparan a la Riera Ginjolers fins les 13:30 hores, perquè a partir d’aquesta hora tothom es traslladarà fins l’envelat de la plaça Frederic Rahola a degustar la Fideuà Solidària elaborada per la Confraria de Pescadors. El donatiu pels adults que vulguin assistir a l’àpat és de 15 euros i per als nens menors de 12 anys, 10 euros.

Després del dinar els que vulguin podran portar a la seva mainada un altre cop a la Riera Ginjolers, ja que els inflables per als nens romandran tot el dia en aquest indret de la Vila Rosinca.

A Roses la solidaritat tampoc degenera.