Roses es posiciona com una de les etapes fixes del Tour de França a Vela

Tour de França a Vela 2015

Montse Mindan i Pere Juanola durant la presentació del Tour de França a Vela 2015

Roses repeteix per quart any consecutiu com a etapa del Tour de França a Vela, que al 2015 ja compta amb 30 tripulacions inscrites

Tour de França a Vela 2015
Montse Mindan i Pere Juanola durant la presentació del Tour de França a Vela 2015

Aquest cap de setmana es va presentar la 38ª edició del Tour de França a Vela dins la celebració del Saló Nàutic de París
Una edició d’aquest esdeveniment nàutic amb ressò mundial que es desenvoluparà entre el 3 i el 26 de juliol de 2015 amb la participació dels millors patrons i navegants mundials.
I Roses tornarà acollir una de les etapes del Tour, concretament la sisena, esdevenint en una de les poblacions fixes d’aquesta competició i una de les que més atractiu ofereix als competidors.

Així, el 2015 serà el quart any consecutiu en la que Roses serà etapa d’aquest esdeveniment nàutic, posicionant-se com una de les poblacions fixes del Tour de França a Vela.
I l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada del membre del Consell del Port Esportiu, Pere Juanola, va ser-hi present a l’acte de presentació d’aquesta nova edició del Tour de France, que va tenir lloc aquest cap de setmana durant la celebració del Saló Nàutic de París.

Es triplica el nombre d’equips participants

El Tour de França a Vela ha triplicat el nombre de participants, passant dels nou equips de la darrera edició 2014 a comptabilitzar ja 30 equips per a 2015, a set mesos de la seva celebració.

Un dels canvis previstos per a l’edició 2015 del Tour és la incorporació del veler “Diam 24”, un monotipus considerat ideal per a donar l’espectacle necessari, atesa la seva velocitat i seguretat. Totes les tripulacions sortiran, doncs, amb una embarcació idèntica, tripulada per tres navegants encarregats de marcar la diferència.

Per a l’organització, els punts clau d’aquesta 38a edició són, a més del nou veler i els recorreguts costers i locals, convertir la competició en una regata més espectacular i apropar-la al gran públic, comptar amb una alta participació de navegants de primer nivell, oferir un recorregut en ple estiu, tres litorals i nou ports d’etapa.

El Tour de França de Vela és una gran festa popular que dura tres setmanes. L’any passat més de 100.000 visitants van gaudir d’aquesta gran cursa al Village Animations: el gran escenari amb jocs i animacions durant el dia i concerts al vespre que s’ha convertit en el centre neuràlgic del dispositiu d’animacions. A més d’un repte esportiu de referència, les animacions constitueixen el segon pilar d’aquest esdeveniment i durant l’edició de 2015 encara n’hi haurà més per més gaudi de petits i grans.

La regata 2015 s’iniciarà novament a Dunquerke , i passarà per Fécamp, Roscoff, Pornichet, Les Sables d’Olonne, Roses, Gruissan, Marsella i finalitzarà a Niça. Un total de nou etapes, les cinc primeres en aigües atlàntiques i quatre més pel Mediterrani.