Suquet de peix de Rose

Roses es preocupa per la seguretat dels seus vilatans

Seguretat Ciutadana de Roses
Un moment de la reunió entre l'Àrea de Seguretat Ciutadana de Roses i els veïns de la plaça Llevant

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana i els comandaments de la Policia Local de Roses i de l’ABP del Mossos d’Esquadra es van reunir amb els veïns de la plaça Llevant per tractar els problemes d’incivisme i sensació d’inseguretat que pateixen

Veïns i comerciants de la plaça Llevant de Roses estan farts de l’incivisme i la sensació d’inseguretat que hi ha a la zona.

Per aquest motiu, van demanar poder tenir una reunió amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana.
Reunió que va tenir lloc el passat divendres, 30 d’agost, a la sala de plens de l’Ajuntament i en la que van ser-hi presents, a banda del regidor, els comandaments de la Policia Local de Roses i de la comissaria de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra.

Principalment, la desena de veïns que van assistir a la reunió, van afirmar que els actes que pateixen provenen de part dels pares i mares del nens que juguen a pilota, a la plaça, “un lloc on hi ha una senyal on s’indica que està prohibit jugar a pilota, i com els hi fa ràbia que cridem l’atenció dels seus fills quan els hi diem que vagin en compte perquè poden trencar el vidre d’un aparador, quan tanquem la botiga, ens pinten o els tiren ous a les façanes”.

Els comerciants de la plaça Llevant fins i tot van assenyalar que “ja hi ha un parell de botigues que han tancat les seves portes a causa de l’incivisme que hi ha a la zona”.

Aquesta desena de veïns i comerciants de la plaça Llevant van exposar a la trobada que tenen la sensació d’abandonament per part del consistori rosinc, que se senten sols, sense saber a qui acudir, a part de denunciar a la Policia Local una vegada darrera l’altre els actes d’incivisme que pateixen.

I la trobada va servir per transmetre al veïns que “tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra estan treballant per solucionar la problemàtica que pateixen, tot i que, malauradament, algunes de les problemàtiques esmentades -es van posar sobre les taula unes quantes més a part dels actes d’incivisme-  són complicades de gestionar, és a dir, que no tenen una solució a curt termini, però tot i això els cossos de seguretat estan treballant per posar solució l’abans possible”, ha explicat Joan Plana.

Una de les mesures que van sol·licitar els veïns va ser que es posin càmeres de videovigilància a la zona, la qual cosa no és tan fàcil perquè s’ha de demanar permís a la Generalitat explicant els motius del perquè, per avaluar si realment és necessari.

I si els veïns van proposar solucions, el regidor de Seguretat Ciutadana va explicar-les que una de possible “seria arranjar i reordenar la plaça Llevant, ja que el projecte d’enjardinar una part d’ella amb plantes autòctones no ha tingut el resultat previst”.

En finalitzar la reunió, el regidor de Seguretat Ciutadana va voler remarcar i deixar clar que “estarem a sobre del problema que pateixen, i segur que els veïns i comerciants no quedaran abandonats en cap moment”.  

No quedaran abandonats els comerciants i veïns de la plaça Llevant com tampoc els d’altres punts conflictius de la Vila, com és el cas de la zona de l’encreuament del carrer Sant Elm i el carrer d’en Mairó, on és el supermercat Spar, ja que “tenim una reunió prevista amb els veïns i comerciants de la zona”, ha avançat el regidor de Seguretat Ciutadana.