Roses es replanteja el futur del cicle Música D’Nits

Música D'Nits de Roses
Jabier Muguruza va aplegar a 70 persones de públic al concert que va oferir a l'església de Santa Maria de la Ciutadella de Roses

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Roses, davant la fluixa resposta per part del públic, vol estudiar si la millor opció pel cicle Música D’Nits “és canviar les dades de la seva celebració, si la solució està en canviar de format o, fins i tot, si hem d’arribar a la decisió de no celebrar-ho més”

El cantautor del País Basc, Jabier Muguruza, va tancar el passat dissabte la cinquena edició del Cicle Música D’Nits.
Una edició que no ha tingut una gran assistència de públic en els tres concerts que s’han celebrat enguany. “Costa molt portar gent al Música D’Nits, i això fa que ens replantegem el seu futur, perquè tota la logística humana i econòmica que comporta organitzar-lo no té després el seu fruit en quant a l’assistència de públic i, per tant hem de mirar que és el que falla per prendre una decisió”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.  

Sota el títol ‘Cicle D’Nits’, l’Ajuntament de Roses va impulsar aquesta proposta l’any 2016 per tal de donar un valor afegit al patrimoni històric de la Vila, concretament, al Castell de la Trinitat.
A les tres edicions posteriors, però, la fortalesa va compartir escenari amb la Ciutadella de Roses fins aquest any, on el recinte emmurallat ha acollit exclusivament els tres concerts d’aquest cicle Música D’Nits, “ja que a la gent li costa més desplaçar-se fins al Castell i per això vam decidir que en aquesta edició es fessin tots els concerts a la Ciutadella”, ha dit Ibáñez.

El nombre d’actuacions en aquest cicle Música D’Nits d’enguany han estat tres, inferior a l’any passat quan es van fer 4, “perquè vam preferir reduir la quantitat per primar la qualitat”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes.

Així, pel primer concert, que es va celebrar el 17 de juliol passat, va anar a càrrec de la Gemma Humet, una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual. El 25 de juliol va ser el torn de dos rosincs que no necessiten gairebé presentació per emplenar un escenari local, l’Ignasi Tomàs i l’Ian Sala, que van oferir el seu espectacle “Cantus i Contes”.
I aquest passat 22 d’agost va actuar un dels cantautors de referència del País Basc, Jabier Muguruza. “Vam volem donar una diversitat musical en aquest cicles, amb gèneres de música diferent, sense oblidar de donar una pinzellada rosinca amb l’Ignasi i l’Ian, amb els que tens l’èxit de públic assegurat”, ha explicat Ibáñez.

Tot això, la resposta del públic, si exceptuem l’actuació conjunta d’en Tomàs i Sala, no ha estat l’esperada per l’organització, ja que per exemple, pel concert de la Gemma Humet van assistir poc més de 60 persones, a la del passat dissabte, amb Muguruza, hi va haver 70 persones de públic, mentre que Ignasi Tomàs i Ian Sala van aplegar gairebé un centenar de persones.

Canvi de dates, de format o, fins i tot, no organitzar més el Música D’Nits

Un dels hàndicaps que té el Cicles Música D’Nits actualment és que “es fa l’estiu, on ja existeix una bona oferta musical a Roses, i hem de mirar, i estudiar tranquil·lament amb temps, que és exactament el què passa per mirar si el millor és canviar les dades de la seva celebració, si la solució està en canviar de format o, fins i tot, si hem d’arribar a la decisió de no celebrar-ho més. Totes les possibilitats estan obertes”, ha assegurat el regidor de Cultura i Festes, per remarcar que “el que sí que està clar que tal i com s’està organitzant no funciona”.

Cal destacar que per incentivar l’assistència als concerts del Cicle Música D’Nits l’entrada s’havia posat al preu popular de 8€.