Roses és un lloc adient per a la cria del mosquit tigre per la gran quantitat de segones residències

Servei de Control de Mosquits

Punt d'informació del Servei de Control de Mosquits a l'exterior del Mercat Municipal

El Servei de Control de Mosquits va fer una campanya de prevenció sobre el mosquit tigre al Mercat Municipal de Roses

Servei de Control de Mosquits
Punt d’informació del Servei de Control de Mosquits a l’exterior del Mercat Municipal

Es té constància que el mosquit tigre va fer acte de presència a la comarca de l’Alt Empordà l’any 2008, i un any més tard, al 2009, ja va començar a ser-hi present a Roses “i des de fa dos anys està bé instal·lat al municipi, i es pot trobar a qualsevol casa o jardí del terme municipal”, va afirmar la Tècnic del Servei de Control de Mosquits, Sara Vergonyós, la qual va afirmar que Roses és un indret adient per a la cria del mosquit tigre, ja que “hi ha moltes cases de segona residència on hi ha recipients on es pot acumular aigua, i com no estan habitades durant tot l’any el mosquit tigre pot criar amb més facilitat”, ja que l’aigua acumulada no la treu ningú.

Vergonyós va ser-hi ahir al matí a Roses durant l’estada que el Programa de Vigilància del Mosquit Tigre de Dipsalut va fer ahir a l’exterior del Mercat Municipal de Roses, mitjançant un estand informatiu, per tal de resoldre dubtes i donar consells als ciutadans sobre les mesures de prevenció que cal portar a terme per combatre el mosquit tigre de forma eficaç.

Un estand on es donava informació a través de fulletons i a on més es podia veure i conèixer el cicle biològic del mosquit tigre des d’un recipient en que la part de sota amb aigua estava ple de larves de mosquit i la part de dalt, ple de mosquits amb ganes de picar.

Durant tot el matí, van ser-hi des de les 8:30 fins les 13 hores molta gent “i bastant de francesos que pateixen aquesta problemàtica del mosquit tigre i que, sobretot, desconeixen que aquest insecte es cria a l’aigua i que el que s’ha de fer és tenir recipients amb aigua o que la puguin acumular”, va manifestar la Tècnica del Servei de Mosquits. Un dels que desconeixen de l’existència d’aquest mosquit va ser Miguel Mercado, que va dir “que a mi no em piquen, a la meva dóna sí, però a mi no”. Una afirmació que denota que a casa seva no pateixen el mosquit tigre, el qual,  a diferència del mosquit comú,  no fa diferència en el tipus de sanb alhora de picar.