Fira de la Rosa de Roses

Roses es va emplenar de turistes aquesta setmana passada com si estiguéssim en ple mes d’agost

Molta afluència de turistes a Roses
Les platges de Roses han presentat durant aquest dies una afluència de banyistes com en plena temporada d'estiu

Visitants provinents del país veí de França van emplenar Roses en gaudir d’un gran pont festiu

Cues quilomètriques van patir ciutadans francesos en dirigir-se a la frontera amb Catalunya a mitjans de la passada setmana. El motiu, gaudir d’un gran pont de festa, ja que a França, el passat dimecres va ser festiu en celebrar, el 8 de maig, el Dia de la Victòria (de la II Guerra Mundial), i al dia següent, 9 de maig, el Dia de l’Ascensió. Turistes francesos, doncs, que tenen a un tir de pedra una destinació de primer ordre com és Roses, on a més es donava una climatologia pròpia de l’estiu, no s’ho van pensar dues vegades.

“Les dades que ens han fet arribar amb els allotjaments turístics amb els que hem parlat indiquen una ocupació de gairebé el 100%”, ha manifestat el regidor de Turisme, Fèlix Llorens.

Tant és així, que, a més de l’ocupació als establiments d’allotjament turístic com la quantitat de gent que hi hagut a les platges, que han gaudit de la gastronomia de Roses en qualsevol dels seus restaurants o com vilatans han patit massificacions de compradors als centres comercials, semblava ben bé com si estiguéssim en plena temporada alta, com si estiguéssim en ple mes de juliol o el mes d’agost.

“Aquest és un pont festiu a França en el que sempre s’ha treballat molt bé a Roses, però aquesta afluència tan gran no l’esperàvem a nivell de l’Ajuntament, i segur que a nivell dels empresaris tampoc, però la veritat és que estem content de la bona ocupació que hi hagut durant la setmana, alguns dies com si fos el 15 d’agost”,ha afirmat Llorens.

I és que els nostres veïns francesos (beneits siguin) han “arrasat” Roses, ja que per les informacions que han fet arribar a ViladeRoses, ciutadans de Toulouse, per exemple, que per arribar a casa nostra tenen un viatge d’unes tres hores en cotxe, van haver de patir cues que els va fer allargar el trajecte fins a les 7 hores.