Roses està de dol per Barcelona i Cambrils

Roses està de dol per Barcelona

Molta rosincs i rosinques han volgut condemnar l'atemptat de Barcelona i donar el seu suport als afectats

Roses celebra un multitudinari minut de silenci en senyal de dol per les víctimes de l’atemptats de Barcelona i Cambrils per condemnar la xacra del terrorisme

Roses està de dol per Barcelona
Molts rosincs i rosinques han volgut condemnar l’atemptat de Barcelona i donar el seu suport als afectats

No ha estat a París, a Berlín, a Niça o a Manchester. No. Ha estat a casa nostra. A Barcelona, a Cambrils, a Catalunya. El terrorisme gihadista ens ha tocat de prop, de molt a prop als rosincs. I més, quan per la Rambla de Barcelona, tenim constància que algú rosinc havia estat passejant minuts abans de l’atemptat terrorista.

Un atemptat gihadista que ha provocat la mort de 14 persones innocents que estaven estiuejant a Catalunya. Turistes que uns canalles han decidit treure’ls la vida i truncar la dels seus familiars per sempre més.

I això ha passat a casa nostra, Catalunya. I per aquest motiu totes les poblacions catalanes han viscut un emotiu, solemne i multitudinari minut de silenci en dol per les víctimes i de condemna per l’atemptat.

I Roses no ha estat un excepció, un gran nombre de persones, entre ciutadans, representants polítics, membres de les totes les forces de seguretat, s’han aplegat a la plaça de Catalunya, davant les portes de l’Ajuntament per retre homenatge a les víctimes, mostrar la seva solidaritat amb el familiars i rebutjar qualsevol acte de violència, vingui d’on vingui.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, tot seguit al minut de silenci ha llegit un manifest consensuat amb tots els Ajuntaments de Catalunya (que reproduïm a sota),  s’ha dirigit als assistents per agrair-les la seva presència, afirmant a continuació que “un cop més, el nostre més enèrgic rebuig al terrorisme, a la vegada que volem donar tot el suport i estima cap a víctimes i familiars, i el nostre agraïment a tots els cossos d’emergències, institucions, entitats ciutadanes i particulars que han fet tot el possible en aquests difícils moments”, per remarcar que “hem de continuar amb la voluntat de seguir construint uns pobles i ciutats on imperi la democràcia, el respecte, la llibertat i la pau”.

La majoria de les víctimes de l’atemptat d’ahir eren turistes, per aquest motiu l’empresari rosinc i representant de diferents entitats turístiques, Miquel Gotanegra ha volgut manifestar de part del sector turístic, “tot el nostre condol per les víctimes, tota la nostra solidaritat i suport a totes les persones que han resultat afectades d’una manera o altra, i tota la nostra condemna per aquesta salvatjada d’atemptat que ha tingut com a objectiu interessos turístics, que ens ha deixat consternats, sent , ahir va ser un dia molt i molt trist”.

Tres dies de dol a Roses

En suport dels familiars, i rebuig a l’atemptat terrorista, l’Ajuntament de Roses, en compliment dels tres dies de dol decretats per la Generalitat de Catalunya, anul·la totes les seves activitats que tenia programades per aquest cap de setmana a la Vila.

Així, el concert d’Ian Sala al Castell de la Trinitat, el tercer torneig de Vòlei Platja, la Travessia l’Escala- Roses, l’espectacle d’animació infantil i el concurs de sardanes, no se celebraran.

Manifest consensuat amb tots els Ajuntaments de Catalunya

Davant l’atemptat comès a Barcelona i Cambrils ahir dia 17 d’agost de 2017, des de l’Ajuntament de Roses manifestem:

  • El nostre més enèrgic rebuig a l’atemptat que el grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat a la ciutat de Barcelona, i que de moment compta amb 13 víctimes i més d’un centenar de ferits. Així com amb les víctimes i ferits dels fets ocorreguts a Alcanar i l’intent d’atemptat terrorista a Cambrils de les darreres hores.
  • El nostre suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics, així com a totes les persones que han ajudat en tot el que ha estat possible.
  • El nostre més sincer agraïment a tots els cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions i organitzacions, empreses i entitats ciutadanes que han fet tot el possible en aquests difícils moments, així com totes les persones a títol individual que han ajudat, ajuden i ajudaran en tot el necessàri.
  • La Rambla de Barcelona és l’artèria de vida de la capital del país, un lloc de trobada, de mestissatge, de respecte i de civisme, una mostra del què són els nostres pobles i ciutats, i ahir va ser tocada de mort. Però avui també ens refermem, en la voluntat de seguir construint uns pobles i ciutats, on imperi el respecte, la llibertat i la pau.
  • Abans de Barcelona, han estat moltes les ciutats que han patit la barbàrie del terrorisme, sempre ens hem solidaritzat amb totes. Ara ens ha tocat més aprop, i seguirem lluitant units, amb totes les ciutats i països del món que defensem la democràcia, la llibertat i la pau. Contra la por, sense por.
  • El terrorisme vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món. Nosaltres no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el Yhadisme, ni cap de les mostres de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar.

Avui, centenars de milers de persones ens trobem davant dels nostres ajuntaments, de la plaça de Catalunya de Barcelona, i tants altres punts arreu del món, perquè junts som més forts, perquè junts serem invencibles davant el terror que provoquen aquests atemptats, i perquè avui és un bon moment per refermar el nostre compromís granític vers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau.

Roses, 18 d’agost de 2017