Roses estrena en primícia, demà dimecres i dues hores abans que TV3, el film ‘L’Endemà’

L'Endemà en primícia a Roses

El teatre de Roses acollirà la projecció de l’estrena del film documental ‘L’Endemà’, que parla de com serà una Catalunya independent

L'Endemà en primícia a RosesDemà dimecres, Roses serà la població de tot Catalunya que acollirà la estrena en primícia, abans que arribi a totes les llars catalanes, de la pel·lícula ‘L’Endemà’, de la directora i presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, ja que “els rosincs la podran veure a les 8 del vespre al teatre de Roses, dues hores abans que l’emeti la Televisió de Catalunya, TV3”, ha afirmat el regidor de Cultura, Marc Danès.

El film, del gènere documental, parla de com serà una Catalunya Independent amb l’objectiu d’aclarir els nombrosos dubtes dels indecisos en el procés independentista català.

Però, la principal diferència, el valor afegit entre veure ‘L’Endemà’ al teatre de Roses o fer-ho després per la televisió a cada “és que els que vagin a la sala teatral podran comentar, donar la seva opinió sobre la pel·lícula amb la mateixa directora del film, l’Isona Passola, ja que està prevista la seva assistència per fer una explicació de la projecció del film mitjançant una xerrada-col·loqui”, ha avançat Danès, per afegir que “el que volem és que la gent participi com en el cicle de conferències de ‘Propostes de país per a un nou temps’ per acostar la informació de manera objectiva a la ciutadania i veure quins són els dubtes que puguin sorgir”.

L’Endemà

L’argument de ‘L’Endemà’, de com serà una Catalunya Independent, es basa en quatre joves que participen en un càsting i comencen a parlar entre ells sobre els temes que els preocupen. Un fil argumental que serveix a la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català per analitzar la realitat de la societat catalana, els seus desitjos, anhels, introduint al documental la opinió de diferents experts. Segons Isona Passola, “la pel·lícula vol donar arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables, per boca de les figures nacionals i internacionals més informades, a través del mitjà cinematogràfic”.

Aquest projecte cinematogràfic, produït per Massa d’Or Produccions amb el suport de TVC, ha estat possible gràcies a la implicació de 8.163mecenes de tots els indrets del país, que a partir de petites aportacions, han finançat la pel·lícula. De fet, ‘L’Endemà’ s’ha convertit en la campanya de ‘crowdfunding’ (micromecenatge en anglès), més exitosa a Europa, recollint més de 300.000 euros per a la seva financiació.

Per a la realització d’aquest film documental, que es podrà veure “gratuïtament” al teatre de Roses, Passola ha comptat en el guió amb David Cirici i Lluís Reales, i amb Albert Guinovart per realitzar la banda sonora.