Roses estudia dues propostes per poder celebrar el Carnaval al 2022

Moment de la sessió del Consell de Carnaval de Roses celebrada ahir

Davant que ningú d’aquí 168 dies pot assegurar com estarà la situació sanitària per la Covid-19 el Consell de Carnaval de Roses estudia en celebrar un “Carnaval reciclat” o posposar-lo al mes de maig

El Consell del Carnaval de Roses, composat per l’Ajuntament de Roses, representat per l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez i el tècnic de Festes, Jordi Sastre; i els representants de 13 colles de Carnaval, que actualment són Scargottins, Sant Tornem-hi, Fins Aquí Hem Arribat, Los Regateros, Torracastanyes, A Corre Cuita, Los Lereles, Los Cuñaos, Pim Pam Pum, Ens Falta Temps, Wendy’s Club, Los Nenucos i Venim de l’Hort, va celebrar una sessió ahir al vespre al Teatre Municipal per estudiar la possibilitat de poder celebrar el Carnaval de Roses 2022.

Tot i que durant la reunió va quedar clar que hi ha ganes, per part de tothom, de celebrar el Carnaval, aquest no se celebrarà de qualsevol manera.
És a dir, si la situació sanitària no permet anar al port després de la desfilada, no hi haurà Carnaval.
No hi haurà en les dates assenyalades, és a dir, del 24 al 28 de febrer. Davant d’això  es va posar sobre la taula posposar-lo per més endavant.  

“Carnaval reciclat”
El principal problema de poder celebrar el Carnaval, a banda de la maleïda Covid, és la manca de temps per decorar les carrosses i fer les disfresses. Totes dues coses requereixen diners que paguen religiosament els membres de cada colla.
“Però, i si els cobrem la quota i després no es fa?”. Davant d’aquesta pregunta els mateixos carnavaleros va donar la resposta: “Fem un Carnaval reciclat, és a dir sortir amb la disfressa d’una any anterior i amb la carrossa decorada com bonament pugui fer-ho tothom, així, si sabem a última hora que es pot celebrar, ho podrem fer”.

Carnaval al mes de maig
Si no es pot fer el Carnaval entre el 24 i el 28 de febrer es va plantejar la possibilitat de celebrar-ho durant un cap de setmana del mes de maig. Dos inconvenients van sorgir davant aquesta possibilitat, el primer que l’Agenda Municipal ho permeti sense perjudicar cap altre esdeveniment, i el segon que seria més curt, ja que els dies de festa demanats per l’Ajuntament de Roses a la Generalitat, el divendres 25 de febrer i el dilluns dia 28, ja no es poden modificar.

La decisió final la prendran tots els caps de colla del Carnaval de Roses
El Consell de Carnaval de Roses es va emplaçar per celebrar dues altres reunions durant aquest mes de setembre. La primera, tindrà lloc el proper dia 22 per ratificar les dues possibilitats plantejades en la sessió d’ahir, i la segona se celebraria el dia 28 d’aquest mes per a que tots els caps de cada colla de Carnaval donin, o no, el seu vistiplau.

Falta de respecte i manca de comunicació
Abans, però, de debatre sobre la possibilitat de poder celebrar el Carnaval, les colles van voler posar els punts sobre les íes, manifestant el seu descontent per no haver pogut celebrar les Barraques de la Festa Major i haver donat permís per part de l’Àrea de Cultura i Festes als firaires en poder obrir un servei de bar. Els representants de les colles van manifestar “una falta de respecte no el que s’hagi donat permís per ser-hi aquest bar, sinó que no se’ns hagi dit res a nosaltres”. També van lamentar la “manca de comunicació entre les colles i l’Ajuntament”.
El regidor de Cultura i Festes va respondre que “en la reunió que vam fer cap colla veia viable posar les Barraques si no hi havia concerts, i quan els firaires, que portant molts de mesos sense treballar, em van demanar si podien posar un bar els vaig dir que sí, però en cap moment volia menystenir a cap colla de Carnaval, perquè jo mateix pertanyo a una colla”.

I pel que fa la falta de respecte, l’alcalde de Roses va assenyalar que “sí va ser així, demanen disculpes, però en cap cas no hi havia cap voluntat de menystenir a ningú”, i pel que respecta a la manca de comunicació, Plana va assenyalar que “quan torni a passar una cosa semblant com el de les Barraques o necessiteu convocar el Consell, ens feu una trucada o envieu un correu i convoquem una sessió amb la major brevetat possible”.

Exit mobile version