Roses estudia el futur del Mercat Cobert Municipal i la seva viabilitat

Mercat Cobert Municipal de Roses

Mercat Cobert Municipal de Roses / Foto: arxiu

L’Ajuntament de Roses vol assegurar que el Mercat Municipal sigui viable i no s’hagi de tancar després de la seva reforma o la construcció d’un de nou per manca de paradistes

Mercat Cobert Municipal de Roses
Mercat Cobert Municipal de Roses / Foto: arxiu

La concessió del Mercat Cobert Municipal de Roses expira aquest any 2017, i la majoria dels grups polítics de l’oposició van preguntar que té previst fer l’Ajuntament al respecte en el punt de Precs i Preguntes del ple ordinari del mes de gener.

Segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens per al futur del Mercat Municipal hi ha tres possibilitats, la primera seria portar a terme una reforma que de gran envergadura a les instal·lacions actuals, la segona es tractaria de fer un de nou on hi és l’actual, i la tercera també contempla la creació d’un nou mercat, tot i que en aquest cas seria en un altra ubicació.
Totes tres possibilitats les està avaluant un estudi encarregat per l’Ajuntament, “en el que s’analitza la viabilitat econòmica de tots tres projectes, quin tipus de mercat fa falta a Roses i quan metres quadrats de mercat necessitem” va dir Llorens, per assenyalar que “quan sapiguem tot això i sapiguem quants paradistes volen invertir en tenir una parada, llavors podrem saber quin tipus de mercat millor s’adapta a les necessitats de Roses”, va afirmar el Llorens.

El futur del Mercat Cobert Municipal és una tema, va assenyalar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que ja fa temps en el que s’està treballant. Va explicar que en un estudi realitzat temps enrere es va demanar el cost i la valoració de les tres possibilitats que s’analitzen en l’actual, és a dir,  fer un mercat nou, la despesa d’una reforma general de l’actual i la de fer un nou mercat en un altre lloc, “i on està l’actual crear una plaça pels veïns i una zona d’aparcament”. Mindan, va remarcar que aquest estudi, “fet en un temps que no és l’actual, per això fem un de nou, deia que hi havia poca gent que volgués renovar l’opció de tenir parada, ja que no havia gaire diferència de diners entre renovar-lo o fer un de nou”.

Davant aquesta tessitura l’alcaldessa va afirmar que “hem d’estat molt segurs que el mercat és viable, per a que no ens passi com en altres poblacions de Catalunya, on els ajuntaments han fet un mercat i actualment estan tancats perquè els paradistes han marxat”.