Roses executa la consolidació del camí forestal entre l’Almadrava i Falconera per millorar la seva accessibilitat i seguretat

Camí forestal entre l'Almadrava i Punta Falconera
Tram del camí forestal entre l'Almadrava i Falconera que en el que s'està millorant la seva accessibilitat i seguretat

La millora d’aquest tram de camí forestal té un pressupost de 34.727€ i un termini d’execució d’un mes

Camí forestal entre l'Almadrava i Punta Falconera
Tram del camí forestal entre l’Almadrava i Falconera que en el que s’està millorant la seva accessibilitat i seguretat

El passat 30 de novembre l’Ajuntament de Roses va iniciar les obres de consolidació del camí forestal que transcorre entre l’Almadrava i Punta Falconera. Concretament, es tracta d’un projecte de consolidació i millora d’aquest camí mitjançant un ferm de 15 cm de gruix format pel sòl de la pròpia esplanada amb una estabilització in situ formada per una barreja de ciment, aigua i additiu, sense aportació de material extern, en una llargada total del camí de 650 m, per una amplada mitjana d’uns 5 metres, per tant, la superfície tractada és d’un 3.500 m2.
“Aquest camí és molt transitat a l’estiu tant a peu, bicicleta o cotxe per anar de l’Almadrava a Punta Falconera i a Cala Montjo i ja era necessari fer una actuació per millora les seves condicions de viabilitat tant per al públic en general com pels vehicles d’emergències, com ambulàncies, bombers o cossos de seguretat”, ha manifestat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández.

Un actuació que també inclou perfilar la cuneta lateral pel costat de muntanya, per tal de conduir les aigües que drenin des dels vessants de les muntanyes. Així mateix, durant els treballs està previst netejar la cuneta revestida i les obres de fàbrica existents en el tram del camí que coincideix amb la bateria de costa de l’antiga base militar.
Els treballs, que porta a terme l’empresa Construccions Narcís Matas SL, tenen un pressupost de 34.727 € i tenen un termini d’execució d’un mes.