Roses executa la plaça enjardinada que connectarà els carrers Trinitat i Tarragona

Vila de Roses

Plàmol del projecte de la plaça que connectarà els carrers Trinitat i Tarragona

Aquesta setmana s’inicien a Roses les obres per al condicionament i urbanització del solar existent entre els carrers Tarragona i Castell de la Trinitat, que millorarà la connectivitat dels vianants entre els dos vials

Vila de Roses
Plànol del projecte de la plaça que connectarà els carrers Trinitat i Tarragona

Després de més de dos anys de l’enderroc de les dues de cases que  hi havia entre els carrers Castell de la Trinitat i Tarragona, l’Ajuntament de Roses inicia el condicionament del solar existent, d’una superfície de 286 m2 situat entre les mitgeres dels edificis adjacents. “És una zona que s’oxigena reduint la densitat en aquest punt on hi ha molta densitat de població”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

El fet que les obres s’inicien ara, després de l’enderroc de les cases al novembre de 2016 no es deu a cap interès polític, “en absolut”, ha assegurat Mindan, per explicar que “les obres de millora d’aquesta zona no s’han pogut fer abans perquè, primer, s’han hagut de fer excavacions arqueològiques, ja que quasi tot el termini municipal es susceptible que es trobin restes arqueoliques i, segon, perquè en el projecte inicial estava previst incloure una rampa d’accés per a gent amb discapacitat, però ha estat impossible encabir-la pel poc espai que hi ha”.  

Així, en aquest solar està previst la creació d’una petita plaça amb connexió als dos carrers (Trinitat i Tarragona). Una plaça que anirà enjardinada per a que oxigeni i espongi aquesta zona del nucli de la població. Entre els dos vials existeix un desnivell de quasi bé 3 metres, per la qual cosa el solar s’urbanitzarà dividint l’espai en tres zones per adaptar-se a la topografia.

Una primer espai corresponent al carrer Tarragona incorporarà una nova vorera adaptada i disposarà d’un primer tram d’escales que connectaran amb el nivell inferior, substituint l’actual escala malmesa. L’espai entremig s’habilitarà com a zona de descans amb bancs i arbustos i connectarà amb el tram d’escales corresponents al tercer nivell, que s’obrirà al carrer Trinitat amb una petita plaça.

Pel que fa a l’accessibilitat, la poca amplada del solar feia molt difícil la incorporació de les rampes suficients per poder salvar el desnivell, per la qual cosa s’ha optat per la renovació de les escales ja existents, atenent també la proximitat d’un carrer adjacent i de la plaça de la Plaça de la Pau, a molt pocs metres de distància, on si existeixen passos adaptats.

Els treballs tenen un termini d’execució previst d’uns 5 mesos amb un cost de 53.766 €.