Roses i el F.C. Barcelona impulsen el projecte FutbolNet per educar en els valors de l’esport

FutbolNet

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Benestar Social, Marc Danès durant la presentació de FutbolNet

La Fundació FC Barcelona visitarà els instituts de Roses la setmana vinent per explicar als alumnes aquest projecte

FutbolNet
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Benestar Social, Marc Danès durant la presentació de FutbolNet

La Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses, impulsa de cares al proper curs escolar 2016-2017 el projecte FutbolNet, una proposta que té per objectiu principal l’educació en valors entre els jovent de 12 a 16 anys fent servir com a eix vertebrador el futbol.

No és un programa, per tant, d’esport, sinó social, ja que “s’impulsa des de la Fundació del Futbol Club Barcelona conjuntament amb el DipSalut i els departaments de Benestar Social dels Ajuntaments implicats”, ha explicat aquest matí l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, a la presentació del projecte FutbolNet, que ha portat a terme amb el regidor Marc Danès.

Un projecte que la mateixa Fundació del Barça donarà a conèixer “la setmana vinent, classe per classe, als instituts de Roses, ja que va dirigit als joves treballant en l’adquisició i consolidació de valors socials com l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició”, ha afirmat el regidor Benestar Social.

Posteriorment, el dia 15 de juny, el projecte es presentarà a totes les famílies interessades. Presentació que es portarà a terme a les 20 hores al Teatre Municipal.

Places limitades

El nombre de places disponibles a Roses per participar en aquest projecte és de 60, destinades a joves amb edats compreses entre els 12 i els 16 anys. FutbolNet es desenvoluparà entre els mesos d’octubre a  maig, els dimarts i dijous de 16 a 18 hores, al camp de la Vinyassa.
L’activitat esportiva que es planteja no està concebuda en clau competitiva sinó que les sessions estaran dividides en tres temps, dedicats al debat i acord sobre el comportament i les regles de joc durant el partit de futbol, el partit, i l’avaluació sobre el compliment dels acords pactats.

Les regles generals de joc són: no hi ha àrbitre, sinó un mediador/a encarregat de facilitar el bon funcionament del joc i el diàleg d’entesa entre jugadors en cas de conflicte; els equips són mixtes; i perquè els gols puguin ser comptabilitzats han de ser marcats cada vegada per un jugador diferent. La puntuació final del partit és la suma total de la participació, l’avaluació de l’altre equip, l’autoavaluació i de la puntuació del partit.

El projecte també té en compte la importància d’implicar a mares i pares en el procés d’aprenentatge endegat pels seus fills i filles per aquest motiu, es plantegen un conjunt d’activitats adreçades a les famílies en què es treballa un conjunt de principis que promouen el desenvolupament de la convivència familiar.

FutbolNet

L’atracció que genera la pràctica de l’esport entre les nenes i els nens, unit amb la imatge del FC Barcelona arreu del món, facilita que els infants en situació de vulnerabilitat social participin del projecte i, a través de la pràctica de l’esport, puguin aprendre i adquirir una sèrie d’hàbits de convivència indispensables en el seu procés de socialització.

El cost del projecte és de 10.000 euros per dues temporades, dels quals la Fundació F.C. Barcelona es fa càrrec del 50%, el DipSalut d’un 25% i l’Ajuntament de Roses del 25% restant.

Visita al museu del Barça

Cal assenyalar que els joves que hi participin en FubolNet podrà visitar el Museu del Barça, i fins i tot podria assistir al Camp Nou per veure un partit de lliga del club blaugrana.

Xerrades de millora tècnica

Durant la presentació Danès ha avançat que els membres de la Fundació del Barça faran una sèrie de xerrades de millora tècnica i relacions entre entrenadors i jugadors.